מתכון מרענן לסלט בטטה עם הפתעות - ליטל אשואל
סלט בטטה בגרסה קצת אחרת
מתכון: עלי חסה אייסברג שטופים ויבשים 1 כוס עדשים שחורים מבושלים ומצוננים היטב 2 כוסות בורגול מושרה 2 עגבניות חתוכות קום קטן 2 מלפפונים חתוכים קטן קטן 1 בצל חתוך קטן קטן 1 בטטה גדולה חתוכה לפרוסות בקולפן
- אפשר להוסיף אגוזי מלך, פקאן, שקדים וכד'
אופן ההכנה: מתחילים בבטטה, מקלפים ופורסים לפרוסות דקות מאד ע"י קולפן, שמים בקערה מכסים במים ומכניסים שעה למקרר. הדבר יעזור לבטטה להישאר בוהקת ולא לקבל גוון שחור בזמן הטיגון.
בסיר קטן מבשלים עדשים שחורים עד ריכוך.
לאחר שעה מוציאים מסננים ומייבשים במגבת.
מחממים שמן בסיר ומטגנים כ4-5 דקות.
מערבבים בקערה את יתר החומרים מלבד חסה אייסברג.
מתבלים בשמן לימון מלח ופלפל. מניחים עלי חסה אייסברג על צלחת הגשת יפה, ממלאים כל עלה בסלט ומניחים ציפס בטטה מעל.
- אני ממליצה להרכיב את הסלט סמוך לארוחה.
********
Comments