top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תליטל אשואל

מתכון משגע ג'חנון תימני פשוט מעדן - ליטל אשואל


מתכון משגע ג'חנון תימני פשוט מעדן - ליטל אשואל


מתכון: 1 קילו קמח חצי כוס סוכר 1 שקית אבקת אפייה כף מלח 2 כפות גדושות גדושותת דבש 3/4 כוס מים חמים כוס וחצי - שתי כוסות מים פושרים


אופן ההכנה: שמים את הקמח הסוכר המלח ואבקת האפייה בקערה גדולה ומערבבים מעט עם כף. ממיסים את הדבש ב3/4 כוס מים ומוסיפים לתערובת הקמח ומתחילים לערבב. מוסיפים תחילה כוס וחצי מים ולשים כ3 דקות, רק אם יש צורך מוסיפים עוד מים.


לשים עם הידיים היטב, הבצק צריך לצאת מאד נעים למגע ולא דביק.


עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומניחים למנוחה כשעה.


מחלקים את הבצק ל-15 כדורים. מכינים תבנית ובה 2 כוסות שמן ומניחים בתוכה את הכדורים. משמנים גם את הכדורים עצמם. עוטפים בניילון נצמד ומניחים למנוחה של שעתיים.


לפתיחה: ממיסים 250 גרם מרגרינה.


פתיחה: משמנים בכל פעם את משטח העבודה במרגרינה מומסת, ועליה פותחים את הכדורים. לוקחים בכל פעם כדור אחד, פותחים אותו לאט לאט כאילו אתם עושים מסאז' פותחים אותו מאיתנו הלאה ומאיתנו למטה ולצדדים לצורה אליפטית, המתיחה צריכה להיות דקה עד שקופה שניתן לראות מבעד לה. מורחים עוד מרגרינה עם מברשת. מקפלים את צד ימין לאמצע וצד שמאל לאמצע ומורחים במרגרינה מומסת, מתחילים לגלגל, במהלך הגלגול מותחים כל פעם את הבצק כך שיהיו יותר ויותר גלגולים.

ממשיכים כך עם יתר הכדורים. שימו לב לא לשכוח למרוח את הבצק במרגרינה מומסת בכל השלבים של הפתיחה, הקיפול והגלגול.


אני אוהבת לשים כל ג'חנון בשקית ניילון קטנה של אוכל ולסדר בתבנית. כך מאד כיף וקל לשחרר מן השקית.


לאפייה: בסיר ג'חנון. שמים בתחתית הסיר נייר אפייה שהרטבנו מעט מתחת למים. מעל נייר האפייה מסדרים פרוסות לחם שהרטבנו גם אותן. עליהן שמים נייר אפייה רטוב נוסף ומעליו מסדרים את הג'חנונים בקומות. בין כל קומה שמים נייר אפייה נוסף.


שמים בתנור בלילה שבין שישי לשבת על חום של 120 מעלות לפחות ל-12 שעות.

***********

מוצר מומלץ 💥💥

מארז 2 סירי סוטאז' 28+20 מבית רוסו, איכותיים ומתאימים לכל סוגי הכיריים. במחיר בלעדי ויש משלוחים לכל חלקי הארץ 🇮🇱

לפרטים ולהזמנות 👇🏼

הצטרפו לקבוצת הדילים והמבצעים שלנו 👇🏽



פוסטים אחרונים

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page