top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תנועם זיגדון

מתכון קל לקציצות דגים רכות ועסיסיות ברוטב מטריף - נועם זיגדון

מתכון קל לקציצות דגים רכות ועסיסיות ברוטב מטריף - נועם זיגדון


קציצות דגים - פישמס נועם מארחת את Smadar Prager


1 ק"ג דג טחון (כזה שבד"כ משתמשים לגפילטע פיש, או כל דג אחר שמתאים לכם לקציצות)

2 בצלים גדולים מרוסק/טחון במעבד מזון (כולל הנוזלים)

½ צרור שמיר קצוצה דק

1 כף סוכר

1 כפית מלח (או לפי הטעם)

½ כפית פלפל שחור

½-3/4 כוס פירורי לחם להוסיף בהדרגה (בפסח, אפשר קמח תפ"א או קמח מצה)

2-4 ביצים L

לערבב את כל המצרכים ביחד לעיסה רכה. לתת לעמוד קצת בצד להתגבש.


לטיגון:

½ כוס שמן

5-6 שיני שום פרוסות

1-2 פלפל חריף חתוך לשלוש

½ חבילת שמיר קצוץ


לרוטב:

1 קופסת עגבניות מרוסקות (800 ג')

1-2 כוסות מים

1-2 כפות אבקת מרק עוף

פרוסות לימון / לימון כבוש לא חובה


לחמם את השמן בסיר רחב

לתת לשמן להתחמם טוב טוב הוא חייב להיות חם מאוד אחרת הקציצות ידבקו לתחתית.


להרטיב את הידיים וליצור קציצה עגולה ושטוחה

לטגן משני צדדים

להוציא את הקציצות המוכנות לצלחת בצד.


כשנשארות במחבת שתי קציצות שמחכות להשחמת הצד השני,

לזרוק פנימה את השום, הפלפל החריף, ואת השמיר

לחמם מעט

לסדר בסיר את הקציצות שהוצאנו לצלחת


לשפוך מעל את העגבניות המרוסקות והמים. להניח כמה פרוסות לימון כבוש

לפזר מלמעלה את האבקת מרק אפשר להוסיף מעט מלח


לכסות את הסיר, ולהניע בעדינות בתנועות מעגליות כדי לערבב את הרוטב עם האבקת מרק.

להביא לרתיחה.

להנמיך לבעבוע עדין, ולבשל כ- 35-45 דקות.


באהבה סמדר ונועם זיגדון

********

מוצר מומלץ❤

מארז 2 סירי סוטאז' 28+20 מבית רוסו, איכותיים ומתאימים לכל סוגי הכיריים. במחיר בלעדי ויש משלוחים לכל חלקי הארץ 🇮🇱

לפרטים ולהזמנות 👇🏼

הצטרפו לקבוצת הדילים והמבצעים שלנו 👇🏽

.



פוסטים אחרונים

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page