סושי עם דג סלמון
כמות ל- 8 רולים
2 כוסות אורז סושי ½-2 כוסות מים 5 כפות חומץ אורז 1 כף סוכר לבן 1 כפית מלח
*בישול האורז*
להרתיח את המים לשטוף טוב טוב את האורז להכניס לסיר לערבב עם כף עץ לאחר שהמים הגיעו לרתיחה, לכסות את הסיר לבשל על להבה בנונית אש נמוכה 15 דקות
*הכנת החומץ*
בקערה קטנה שמים את כל המרכיבים ומערבבים על אש נמוכה או במיקרול כחצי דקה עד שהסוכר והמלח מומסים לחלוטין בחומץ.
לפזר על האורז את התחמיץ ולערבב היטב עם כף עץ. יש להניח לאורז להתקרר. אחרי 20-30 דקות אפשר להתחיל לגלגל.
*מילוי*
דפי אצה רצועות גמבה רצועות גזר בצל ירוק מלפפון אבוקדו דג סלמון שטוף ואפוי עם מעט שמן מלח פלפל שחור ועלי טימין למי שאוהב אפשר גם דג נא או כל ירק שאוהבים
*גלגול הסושי*
הניחו אצה עם הצד המבריק כלפי מטה הרטיבו מעט את הידיים כדי שהאורז לא ידבק הניחו את האורז במרכז האצה ובעזרת האצבעות פזרו אותו בצורה שווה על כל האצה והדקו הניחו בשורה את חתיכות הדג והירקות במרכז האצה על גבי האורז מרימים את המחצלת מהחלק התחתון ועוטפים את מרכז האצה מעל למילוי הדקו!
הרימו מעט את המחצלת והתקדמו בצורת גלגול הדקו שוב!
המשיכו את התהליך עד אשר מתקבל צינור מגולגל של סושי. חתכו את השאריות שבצדדים כדי לישר את הרול. הרטיבו סכין חדה במיוחד בקצת מים
חתכו את הרול בתנועת ניסור במרכז ואז לחתוך את החצי במרכז ואז את הרבע במרכז כך מתקבלים חלקים שווים
סדרו על צלחת ובתאבון!
באהבה נועם זיגדון
Comments