סינבון אמריקאי בציפוי מסקרפונה
לבצק: 580 גרם (4 כוסות + 2 כפות) קמח (עדיף קמח לחם) 10 גרם (2 כפיות) שמרים יבשים 100 גרם (1/2 כוס) סוכר 75 גרם חמאה בטמפרטורת החדר 250 מ"ל (1 מכל) שמנת להקצפה 38% שומן השף הלבן תנובה 2 ביצים L ½ כפית מלח
למלית קינמון: 225 גרם (1 כוס) סוכר חום כהה 2 כפות קינמון טחון קורט מלח 100 גרם חמאה רכה מאוד 1 כף מייפל
לציפוי מסקרפונה: 125 גרם (1/2 מכל) גבינת מסקרפונה קולקשן תנובה 90 גרם (3/4 כוס) אבקת סוכר 45 מ"ל (3 כפות) שמנת לבישול 15% שומן השף הלבן תנובה
אופן ההכנה:
בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, חמאה, שמנת, ביצים ומלח ולשים במהירות נמוכה במשך 15-17 דקות (כן!) עד לקבלת בצק אחיד, רך ומעט דביק. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, יוצרים כדור ומניחים בקערה. מכסים ומתפיחים במשך כשעה-שעתיים או עד שהבצק מכפיל את נפחו. בימים קרים במיוחד זמן התפיחה יכול להתארך משמעותית.
מלית קינמון: מערבבים יחד את הסוכר, הקינמון והמלח. בקערה נפרדת מערבבים יחד את החמאה והמייפל לתערובת אחידה ונוחה למריחה.
עיצוב: על משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן בעובי ½ ס"מ. מורחים את תערובת החמאה-מייפל בשכבה אחידה ומפזרים מעליה את תערובת הסוכר והקינמון. בעזרת הידיים מעט מהדקים את הסוכר לחמאה. מגלגלים לרולדה הדוקה. חותכים לשבלולים די גדולים ברוחב של 5-6 ס"מ. משמנים היטב או מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את השבלולים בתבנית במרווחים קלים. מכסים ומתפיחים במשך 30-40 דקות או עד שהשבלולים תפוחים.
אפייה: מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים במשך 18-25 דקות או עד שהמאפים זהובים ויציבים. מצננים בטמפרטורת החדר.
ציפוי מסקרפונה: בקערת מיקסר מערבלים יחד את המסקרפונה ואבקת הסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים שמנת ומערבלים עד שאחיד. יוצקים את הציפוי על המאפים (לאחר צינון לטמפרטורת החדר). מורחים בצורה חופשית ומגישים.
Comments