top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תדוד וארן

סינבון אמריקאי בציפוי מסקרפונה- דויד וארן


סינבון אמריקאי בציפוי מסקרפונה


לבצק: 580 גרם (4 כוסות + 2 כפות) קמח (עדיף קמח לחם) 10 גרם (2 כפיות) שמרים יבשים 100 גרם (1/2 כוס) סוכר 75 גרם חמאה בטמפרטורת החדר 250 מ"ל (1 מכל) שמנת להקצפה 38% שומן השף הלבן תנובה 2 ביצים L ½ כפית מלח


למלית קינמון: 225 גרם (1 כוס) סוכר חום כהה 2 כפות קינמון טחון קורט מלח 100 גרם חמאה רכה מאוד 1 כף מייפל

לציפוי מסקרפונה: 125 גרם (1/2 מכל) גבינת מסקרפונה קולקשן תנובה 90 גרם (3/4 כוס) אבקת סוכר 45 מ"ל (3 כפות) שמנת לבישול 15% שומן השף הלבן תנובה


אופן ההכנה:

בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, חמאה, שמנת, ביצים ומלח ולשים במהירות נמוכה במשך 15-17 דקות (כן!) עד לקבלת בצק אחיד, רך ומעט דביק. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, יוצרים כדור ומניחים בקערה. מכסים ומתפיחים במשך כשעה-שעתיים או עד שהבצק מכפיל את נפחו. בימים קרים במיוחד זמן התפיחה יכול להתארך משמעותית.

מלית קינמון: מערבבים יחד את הסוכר, הקינמון והמלח. בקערה נפרדת מערבבים יחד את החמאה והמייפל לתערובת אחידה ונוחה למריחה.

עיצוב: על משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן בעובי ½ ס"מ. מורחים את תערובת החמאה-מייפל בשכבה אחידה ומפזרים מעליה את תערובת הסוכר והקינמון. בעזרת הידיים מעט מהדקים את הסוכר לחמאה. מגלגלים לרולדה הדוקה. חותכים לשבלולים די גדולים ברוחב של 5-6 ס"מ. משמנים היטב או מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את השבלולים בתבנית במרווחים קלים. מכסים ומתפיחים במשך 30-40 דקות או עד שהשבלולים תפוחים.

אפייה: מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים במשך 18-25 דקות או עד שהמאפים זהובים ויציבים. מצננים בטמפרטורת החדר.

ציפוי מסקרפונה: בקערת מיקסר מערבלים יחד את המסקרפונה ואבקת הסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים שמנת ומערבלים עד שאחיד. יוצקים את הציפוי על המאפים (לאחר צינון לטמפרטורת החדר). מורחים בצורה חופשית ומגישים.














109 צפיות0 תגובות

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page