סלונה - דג עם עגבניות שום ונענע
דגים מהמטבח העיראקי ברוטב חמוץ מתוק
אמא שלי ז"ל היתה מכינה את הסלונה בתנור אני מעדיפה לבשל אותם בסיר
8 מנות דג נסיכה או בקלה
2 בצלים גדולים פרוסים דק
6 עגבניות בשלות פרוסות
1/2 ראש שום
1/2 צרור נענע טרי
1 כף פפריקה מתוקה
מיץ מחצי לימון
כף סוכר
1/2 כפית כורכום
פלפל שחור
מלח
שמן
להשרות את הדג במים עם חומץ כרבע שעה לסנן ולסחוט היטב
להשחים את הבצל עם שמן
לסדר את הדגים מעל
לכסות עם פרוסות עגבניות
לפזר עלי נענע קצוץ ושום
לתבל
לכסות את הסיר ולבשל כ-45 דקות
אין צורך להוסיף מים העגבניות מפרישות נוזלים
בהצלחה נועם זיגדון
Comments