סלט בורגול עם חמוציות ואגוזים (ללא בישול)
לסלט:
1 כוס בורגול עבה שטוף
צרור פטרוזליה קצוץ
5 עלי כרפס קצוצים + גבעול קצוץ
4 גבעולי בצל ירוק קצוץ
4 משמש יבש קצוץ
חופן חמוציות
חופן שקדים מולבנים קלויים
חופן פקאן קלוי קצוץ
חופן אגוזי מלך קצוצים
לרוטב:
2 כפות שמן זית
מיץ מ-2 לימונים
גרידת לימון שלם
כף סילאן
כף רכז רימונים
כף סוכר
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
הוראות הכנה:
את הבורגול נשטוף ונניח בקערה עם מכסה, נכסה במים רותחים ונשרה למשך שעה שלמה, עד שהבורגול רך ומוכן לאכילה.
נסנן מנוזלים ונצנן את הבורגול כ-10 דקות במקרר.
בקערה גדולה נערבב את כל מרכיבי הסלט מלבד האגוזים.
בקערה קטנה נטרוף היטב את כל מרכיבי הרוטב.
נשפוך את הרוטב על הסלט ונערבב היטב.
נוסיף את האגוזים, ערבוב אחרון ונגיש.
Comments