סלט חצילים
מתכון: 2 חצילים חתוכים לקוביות בינוניות 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות בינוניות 3 עגבניות חתוכות לקוביות בינוניות 5-6 שיני שום פרוסות אחד מיכל 240 מ"ל עגבניות מרוסקות 1 כף גדושה רסק מרוכז 1 כוס מים חצי כף פפריקה מתוקה חצי כף תבלין שום גבישי חצי כפית פלפל שחור גרוס 1 כפית צ'ילי גרוס 1 כפית מלח חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
- שמים תחילה את קוביות החצילים במסננת עם מעט מלח ומשהים ל20 דק' להגרת נוזלים.
- מטגנים את קוביות החצילים ומוציאים על נייר סופג
- בסיר שמים שמן בכמות נדיבה, מתחילים בטיגון הפלפל הירוק כחמש דק'. מוסיפים עגבניות ופרוסות שום ומטגנים כעשר דקות עד שהעגבניות נעשות מחוספסות וטיפה נמרחות.
- מוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק, תבלינים ומים ומערבבים.
- מוסיפים את החצילים ומערבבים. מבשלים על אש נמוכה כ20 דקות.
- לבסוף מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים. מקררים ומעבירים לכלי אטום. מאכסנים במקרר.
Comments