סלט פרגיות אסייתי כמו במסעדות - השף דוד גדג'
מצרכים :
לקערת המשרה :
ארבע כפות סויה
כף שמן שומשום
שתי כפות טריאקי
כף דבש
שתי שיני שום קצוצות
כפית ג׳ינג׳ר קצוץ
כפית צ׳ילי גרוס
ארבע יחידות סטייק פרגית במשקל כולל של 500 גרם
רבע כרוב לבן
רבע כרוב סגול
מקלונים דקיקים מגזר אחד
סלייסים משלושה בצלים ירוקים
חופן כוסברה קצוצה
חופן בוטנים קצוצים קלויים
לרוטב הסלט:
שתי כפות סויה
כף שמן שומשום
כף טריאקי
שן שום קצוצה
קורט צ׳ילי גרוס
אופן ההכנה :
1.מכינים מרינדה:
נשים בקערה את הסויה , שמן שומשום, טריאקי, דבש, שום קצוץ, ג׳ינג׳ר וצ׳ילי גרוס. נערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
2. נעביר את הפרגיות לקערה ונשרה כמה דקות.
3. נחמם מחבת פסים לטמפרטורה מקסימלית ונצרוב את הפרגיות לקרמול וחריכה מושלמים, נעביר את הפרגיות לצלחת ונניח בצד בטמפרטורת החדר.
4 . בכלי הגשה גדול ( קערה יפה) נחתוך ונניח את רצועות הכרוב הלבן, רצועות הכרוב סגול, מקלוני הגזר, פרוסות הבצל ירוק והכוסברה הקצוצה.
5. כשהפרגיות התקררו מעטות לטמפרטורת החדר נחתוך אותן לפרוסות דקות כמתואר בסרטון ונוסיף אותן לסלט.
6. נכין רוטב בקערה חדשה קטנה:
נשים את הסויה, שמן שומשום, טריאקי, שום וצילי גרוס. נערבב היטב ונשפוך את כל הרוטב למעל לסלט, נוסיף חופן מכובד של בוטנים קצוצים וקלויים ונערבב בהופ הופ טאק טאק.
בהצלחה ובתאבון
ובאהבה ממני אליכם
שף דוד גדג׳
@David_Guedj_chef
Comments