סלמון ברוטב פיקנטי - אריאלה גולדמן
4-5 נתחי סלמון טרי - להשרות חצי שעה במים וחומץ, לשטוף, לייבש
1 פלפל גמבה
4-5 עגבניות עסיסיות
1-2 פלפל ירוק טרי חריף
ראש שום מפורק לשיניים
1 צרור כוסברה קצוצה
פפריקה מתוקה
כורכום
כוס ורבע מים
מלח
3 פלפלים אדומים חריפים יבשים
שמן
מיץ לימון טרי סחוט
~︎ מחממים רבע כוס שמן בסיר, חותכים את הגמבה והפלפל החריף לרצועות דקות,נפטרים מהגלעינים ומטגנים עד הזהבה
~ פורסים את העגבניות לפרוסות דקות, מוסיפים לסיר ומטגנים עד ריכוך
~ ︎מקלפים את שיני השום, מוסיפים אותן שלמות לסיר ומנמיכים את האש
~ ︎ מוסיפים רבע מכמות הכוסברה, כף פפריקה וכפית כורכום. מוסיפים את המים ואת הפלפל החריף היבש ומבשלים על אש נמוכה במכסה סגור כ 25 דק'
~︎ בקערה נפרדת מערבבים חצי כוס מידה שמן עם כף גדושה של פפריקה, חצי כפית כורכום, מלח והכוסברה שנותרה, עד לקבלת תערובת אחידה.
~ ︎טובלים כל נתח סלמון בנפרד בקערה ומסדרים בסיר. את יתרת הרוטב שופכים מעל הדגים
~ מוזגים מעל מיץ סחוט מ חצי לימון גדול וממשיכים לבשל 20 דק' נוספות
מכבים להבה ומשאירים את הסיר מכוסה לחצי שעה לפני ההגשה
Commentaires