top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
אביגיל מייזליק

סלמון ברוטב פפריקה מעושנת ובזיליקום - אביגיל מייזליק


סלמון ברוטב פפריקה מעושנת ובזיליקום


הסלמון נאפה בתוך רוטב חמצמץ ומלא ניחוחות והופך להיות מנה יפהפיה וחגיגית במיוחד.


דרגת קושי: קלה זמן אפיה: 20 ד’ להכנת: 6 מנות


6 מנות פילה סלמון (כל אחת בסביבות 150 גר’)


לימון קטן, קלוף מהקליפה הצהובה ופרוס לפרוסות דקות

כפית פפריקה מעושנת

כף פפריקה מתוקה

רבע כפית צ’ילי גרוס

שליש כוס שמן זית

4 כפות בזיליקום קצוץ

4 שיני שום כתושות

4 כפות פיסטוק קלוף, קצוץ גס

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. חותכים 6 חתיכות של ניר אפיה בגודל 20 על 20 ס”מ. מניחים 2-3 פרוסות של לימון במרכז כל ניר ומניחים עליו פרוסה של סלמון. ממליחים ומפלפלים את הסלמון. מערבבים בקערה את הפפריקה המעושנת והרגילה, הצ’ילי הגרוס, שמן הזית, הבזיליקום הקצוץ והשום הכתוש. מתבלים במלח ופלפל ויוצקים מספר כפות על כל דג כך שהוא יצופה ברוטב. מפזרים על חלקו העליון פיסטוקים קצוצים גס. סוגרים את הניר על הסלמון ליצירת חבילה סגורה ומעבירים לתבנית התנור. אופים למשך 20 ד’, פותחים את נירות האפיה ומגישים עם הרוטב שהצטבר בתוך הניר.








1,170 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page