סלמון בתנור הפעם על מצע של פרוסות בטטה.🍠🍠🍠
3-4 נתחים יפים של פילה סלמון
2 בטטות בינוניות.
מכינים בלילה משחתית מ:
חצי כוס שמן זית איכותי.
2 כפות חרדל דיז'ון גרגירים
מיץ מחצי לימון.
2-3 שיני שום כתושות.
1 כף כוסברה קצוצה
1 כף פטרוזיליה קצוצה.
חצי כף פיסטוקים גרוסים
חצי כף שקדים טבעיים קלופים גרוסים.
קורט פלפל שחור
כפית צ'ילי גרוס( אופציונלי).
מלח.
להגשה : לימון חתוך.
קולפים 2 בטטות בינוניות ופורסים לפרוסות בעובי סנטימטר וחצי.
מסדרים בתבנית ומורחים מחצית מכמות המרינדה ומכסים בנייר כסף .אופים ב200 מעלות כ25 דקות עד שמתרכך מעט.
מורחים את נתחי הסלמון ביתרת המרינדה משני הצדדים ומניחים על הבטטות. מחזירים לאפיה של עוד 20 דקות ב210-220 מעלות ללא כיסוי.
אפשר לפזר עוד קצת פיסטוקים ושקדים גרוסים בהגשה
תהנו 😋
Comments