סמבוסק במילוי חומוס - אמונה בוארון
המצרכים:
1/2 קילו קמח
1 שקית קטנה שמרים יבשים שזה שווה לכף שמרים
1 כפית שטוחה מלח
1 ביצה
100 גרם מחמאה
1/4 כוס שמן
1 וחצי כוסות מים פושר אפשר להוסיף בהדרגה לפי הצורך
המצרכים למילוי:
1 בצל גדול קצוץ
1/4 כוס שמן
1 כוס גרגירי חומוס מושרים ומבושלים
אפשר מקופסה חומוס גרגירים בשימורים
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית כמון אפשר להוסיף לפי הצורך
אופן ההכנה:
ללוש את כל מצרכי הבצק ולתת לבצק לתפוח שיכפיל את עצמו.
שוב ללוש את הבצק ולתת שוב לנוח כ-1/2 שעה.
לחלק את הבצק ל-20 כדורים בערך ולהניח אותם על משטח מקומח.
אופן הכנת המילוי:
לשפוך את החומוס לתוך שקית בלי הנוזלים לרסק אותם בעזרת פטיש שניצל.
בקערה לערבב את הבצל המטוגן והתבלינים להוסיף את החומוס, למלא כל כדור בצק בכפית מלאה מתערובת החומוס ולסגור היטב.
ליצור מכל כדור סהרון וכך את כל הכדורים.
להניח על משטח מקומח כחצי שעה.
לחמם שמן במחבת ולטגן את הסהרונים.
להניח על נייר סופג, להגיש חם.
ישנה אפשרות גם לאפות בחום של 200 עד שיזהיבו.
בהצלחה
*********
המלצה:
סט סירים ומחבתות מבית דארנה - איכותיים ביותר 👇
תגובות