top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תשף מיכה כלפא

סמבוסק במילוי חומוס אפוי בתנור - השף מיכה כלפה

סמבוסק במילוי חומוס אפוי בתנור - השף מיכה כלפה


את זה אתם חייבים אבל חייבים להכין

אני אישית מעדיף מטוגן


מצרכים:

30 גרם שימרית

2 ביצים

200 גרם שמן זית

1 קילו קמח רגיל

2 כפיות מלח

1 כף סוכר

200 מ"ל מים חמימים ( אם צריך מוספים עוד עד שנוצר בצק גמיש נעים ולא דביק)

לקישוט חלמון ביצה להברשה( אפשר להבריש עם שמן זית גם)

שומשום או פרג או קצח


למלית החומוס:

600 גרם חומוס שהיה מושרה 12 שעות במים

2 בצלים בנונים קצוצים

חופן כוסברה קצוצה

כף שטוחה של כמון

כפית פפריקה מתוקה

מלח ופלפל לפי הטעם


אופן הכנת המלית:


1. לאחר שהחומוס עבר השרייה של 12 שעות , מבשלים אותו עד לריכוך .

2. מטגנים את הבצל ,


3. במעבד מזון טוחנים את החומוס ומעברים לקערה.


4. אל הקערה של החומוס מוספים את כל חומרי המלית ומערבבים עם כף ומתקנים טעמים.


אופן הכנת המנה:


1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח עם השימרית והסוכר כ 2 דקות.


2. אל הקערה תך כדי ערבוב מוספים את המלח והביצים ומערבבים ואז את שאר הנוזלים מכנסים בזרם עדין לאט לאט אל הקערה תוך כדי ערבוב.


3. מערבבים עד שנוצר בצק חלק , גמיש ואלסטי.


4. לאחר שהבצר מוכן מכסים אותו ונותנים לו לנוח במקום חמים כשעה


5. לאחר שהבצק תפח , לשים אותו שוב בידיים בשביל להוציא את האוויר שבו, ונותנים לבצק מנוחה של 40 דקות נוספות.


6. מחלקים את הבצק לכדורים קטנים , כל כדור מרדדים על משטח מקומח , לעלה בעובי של חצי ס"מ .


7. קורצים עיגולים ומניחים מהמלית במרכז העיגול למקפלים את הבצק ועם מזלג מהדקים את השוליים.


8. מסדרים את הסמבוסק בתבנית עם נייר אפיה במרווחים אחד מהשני, מברישים על אחד מהם בחלמון ביצה ומפזרים שומשום מי שאוהב.


9. אופים כ - 35 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד שהסמבוסק מקבל גוון זהוב ויפה ומוצאים אותם.


הערות:

* אפשר למלא בגבינות

* אפשר למלא בבשר טחור וצנוברים

* מומלץ למלא בחציל מטוגן , וביצה קשה ובצל מטוגן

* אפשר גם בפטריות ובצל שעברו טיגן.




*********

מוצר מומלץ❣️

משטח האפייה המקורי והאיכותי בשני גדלים לבחירה, ובמחיר בלעדי.

לפרטים ולהזמנות 👇🏼

הצטרפו לקבוצת המתכונים והמבצעים שלנו 👇🏽

👩🏼‍🍳



פוסטים אחרונים

Kommentare

Mit 0 von 5 Sternen bewertet.
Noch keine Ratings

Rating hinzufügen
bottom of page