מצרכים:
4 ביצים 200 גרם / 1 כוס סוכר 200 גרם / 1 מיכל שמנת חמוצה 100 גרם / ½ כוס שמן 210 גרם / 1 ½ כוס קמח מנופה 2 כפות אבקת אפייה 30 גרם / 3 כפות קקאו מנופה מחממים תנור ל170-180 מעלות טורבו. בקערת מיקסר מקציפים את הביצים ,והסוכר במהירות גבוה, עד לקציפה בהירה וסמיכה מאוד 7 דקות בערך לאחר מכן להוריד את מהירות המיקסר ולהוסיף את השמנת החמוצה והשמן. לערבב אבקת אפייה וקמח יחד ולהוסיף תוך כדי ערבוב איטי עד לאיחוד בלבד . אחרת העוגה תהיה יבשה. ליצוק בערך ¾ מהמסה לתבנית משומנת קלות. ל- ¼ הנוסף נוסיף את הקקאו ונאחד. בעזרת כף נניח את מסת הקקאו בתוך המסה הלבנה . ונקשקש עם קיסם.
לאפות כ-35-40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש. לקרר לטמפרטורת החדר. לפזר אבקת סוכר, אפשר גם בלי. .לא היה לי קקאו . במקום קקאו,4 כפות נוטלה .
Comments