עוגה בחושה פיסטוק ושוקולד לבן
תבנית אינגליש קייק באורך 20*10 ס"מ
לעוגת פיסטוק: 150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר (ר' הערות לגרסה פרווה) 30 מ"ל (2 כפות) שמן 100 גרם מחית פיסטוק או חמאת פיסטוק 150 גרם (3/4 כוס) סוכר קורט מלח 1 כפית תמצית וניל 3 ביצים L 140 גרם (1 כוס) קמח (ר' הערות לגרסה ללא גלוטן) 1 כפית אבקת אפייה 100 גרם פיסטוקים קלויים, קצוצים גס לציפוי שוקולד לבן ופיסטוק (לא חובה, אבל מוסיף): 250 גרם שוקולד לבן (ר' הערות לגרסה פרווה) 75 מ"ל (1/3 כוס) שמן 100 גרם פיסטוקים קלויים, קצוצים גס
אופן ההכנה:
עוגת פיסטוק:
מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, שמן, מחית פיסטוק, סוכר, מלח ווניל ומערבלים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת אחידה ורכה במרקם קרם.
מגרדים את דפנות הקערה במרית ומוסיפים את הביצים בזו אחר זו, תוך ערבול בין הוספה להוספה. חשוב לודא אחרי כל ביצה היטמעות מלאה.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבלים רק עד שאחיד.
מוסיפים פיסטוקים ומקפלים בעדינות לפיזור אחיד בתערובת.
יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים את החלק העליון בעזרת מרית או פלטה.
אופים במשך 35-45 דקות או עד שהעוגה זהובה, יציבה למגע וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
מצננים לחלוטין לפני הציפוי.
ציפוי שוקולד לבן ופיסטוק:
קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
ממסים במיקרוגל או על בן מארי.
מוסיפים שמן ומערבבים היטב. מוסיפים פיסטוקים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ודלילה.
ציפוי והגשה:
מניחים את העוגה על גבי רשת.
מניחים את הרשת על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה (לספיגת עודפי הציפוי).
יוצקים את הציפוי על העוגה ומוודאים שהוא מכסה את הדפנות בצורה אחידה.
מצננים את העוגה המצופה כרבע שעה במקרר להתמצקות הציפוי.
מגישים בטמפרטורת החדר.
*********
מוצר מומלץ❣️
משטח האפייה המקורי והאיכותי בשני גדלים לבחירה, ובמחיר בלעדי.
לפרטים ולהזמנות 👇🏼
⏬
הצטרפו לקבוצת המתכונים והמבצעים שלנו 👇🏽
Comments