עוגיות אמסטרדם בטעם פיסטוק עם שוקולד לבן - נועם זיגדון
כוס מדידה אוניברסלית
בין 10- 18 עוגיות
אל תשתמשו בקמח תופח
תעשו עם קמח לבן וכפית אבקת אפיה
מתוך הספר שבועות של געגוע - ספר המתכונים האהובים על החטופים.
המתכון האהוב על החטוף אוהד בן עמי שיחזור הביתה במהרה עם כל שאר החטופים 🙏
250 גרם חמאה קרה
¾ כוס סוכר חום
½ כוס סוכר לבן
2 ביצים L
50 גרם מחית פיסטוק לא ממותקת
¼-3 כוסות קמח
1 כפית מלח גס
1 כפית אבקת אפיה
1כפית סודה לשתיה
½ כוס שוקולד צ'יפס לבן
⅓ כוס פיסטוקים קלויים
למילוי:
קוביות שוקולד לבן
להכניס למעבד מזון את החמאה והסוכרים
מפעילים בפולסים קצרים
עד לקבלת קרם חמאתי
להוסיף את שאר המרכיבים חוץ מהשוקולד הצ'יפס והפיסטוקים
מערבלים עד לקבלת בצק אחיד
מוסיפים את הפיסטוק והשוקולד
עד להטמעה בבצק
מכניסים למקפיא לחצי שעה
מחלקים את הבצק ל- 10-18 כדורים
מטמיעים בתוך הבצק את קוביית השוקולד הלבן
מניחים בתבנית שקעים
או על נייר אפיה משומן
אופים בתנור שחומם מראש
על 170° בדיוק 12 דקות
הן אמורות להיות רכות ויתייצבו בצינון
אפשר לזלף שוקולד לבן מומס על העוגיות
באהבה נועם זיגדון
*********
Comments