top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תשף מיכה כלפא

עוגיות מספן - השף מיכה כלפא

עוגיות מספן - השף מיכה כלפא


מרוקאים עוגיות המלך (שנות ה 80 זוכרים )

מלכת העוגיות המרוקאיות


את המתכון קיבלתי מהאלופה סיגל חלויה וכאן המקום להודות לה


מצרכים לבצק :

1 ביצה

חצי כוס שמן סויה - (חד פעמי שתיה חמה).

3/4 כוס מים פושרים - (חד פעמי שתיה חמה)

4 כוסות קמח - (חד פעמי שתיה חמה)

קורט מלח

מעט מיי ורדים - לפי הטעם האישי

2 כפות סוכר .

מצרכים למלית:

קילו וחצי שקדים קלופים טחונים דק.

3/4 קילו סוכר

4 ביצים מדיום

גרידת לימון מלימון שלם

וסוכריות ציבעוניות

אופן ההכנה:


נתחיל בבצק:


1. לתוך קערת מיקסר עם וו גיטרה נכניס את כל מוצרי הבצק חוץ מהקמח .

2. ניתן למיקסר לעשות כ 5 סיבובים ונוסיף את הקמח לקערה.


3. נמשיך ללוש עד שהבצק לתנתק מדפנות הקערה וזה הסימן שלנו שהוא מוכן.


4. נכניס את הבצק למנוחה במקרר למשך שעה .


5. נוציא את הבצק ונקמח אותו מעט ונעביר אותו במכונת הרידוד כמה פעמים עד ננגיע לבצק דק. ( בערך בדרגה מספר 5-6 במכונה , וכל הזמן לקמח!!! ).


6. מהבצק נקרוץ עיגולים מעט גדולים יותר מתבנית המספן שלנו.


7. נקמח את התבניות בקמח מעט, ונכניס את הבצק בעדינות לתבנית.


הכנת המלית והעוגיה:


1. את השקדים טוחנים פעם ראשונה דק, ואחר כך טוחנים שוב עם הסוכר ביחד ( שימו לב זה 2 טחינות )


2. מעבירים לקערה את השקדים הטחונים ומוספים את גרידת הלימון והביצים , כן אחת האחת ולערבב בידיים עד לקבלת תערובת אחידה.


3. נותנים למלית לנוח כ - חצי שעה במקרר ומעברים לשק הזילוף שלנו.


4. נחמם מראש תנור לחום של 160 מעלות


5. את המלית נזלף על בצק המספן שבתבניות עד ל3/4 גובה .


6. נפזר על המלית את הסוכריות ונכניס לתנור ל - 15עד 20 דקות לא יותר!!!!!!!! איך שהעוגיות מקבלות גוון עדין של צבע עוצרים .


חברים המתכון קל אבל דורש מיומנות ותרגול.

וכן צריך לדעת לעבוד עם הבצק והתערובת.

לאט לאט מצלחים בסוף!!!!


באהבה מיכה כלפא


*********

המלצת האתר:

ניתן לרכוש אצלנו בחנות את משטח הסיליקון המקורי והאיכותי 👇🏽









פוסטים אחרונים

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page