עוגיות פיצוחים, קלי קלות - גולדי מטעמים 100 גרם פקאן קצוץ גס( אפשר מחצית מהכמות קשיו קצוץ) 100 גרם גרעיני חמנייה 50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס 50 גרם גרעיני דלעת 50 גרם שקדים מולבנים (מקלות או פרוסים) 50 גרם שומשום
*יש לציין שכל הפיצוחים הם טבעיים ולא קלויים
2 חלבונים 1/2 כוס סוכר חום 1שקית סוכר וניל
אופן ההכנה : לערבב במערבל ידני את החלבונים יחד עם הסוכרים. להוסיף את כל הפיצוחים ולערבב היטב עד לקבלת תערובת פיצוחים עטופים היטב בחלבונים. ממלאים כפית "בהריון" מהמלית ובעזרת כפית נוספת מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. "מסדרים" את העוגייה לצורה עגולה כאשר משטחים מעט בעזרת הכפית את הגבעה (לא יותר מידי).
אפייה : אופים בתנור שחומם מראש ל 160° למשך כ- 15 דקות. יש להשגיח שלא לאפות יתר על המידה, אלא עד להשחמה עדינה של גרעיני החמנייה. מוציאים ומקררים את העוגיות עד שיתקשו במהלך ההתקררות.
לאחסן את העוגיות שהתקררו בקופסה אטומה, עדיף מזכוכית במקום מוצל.
Comentarios