עוגיות קדאיף וכל השאר בונוס
מתכון:
לבצק: 115 גרם חמאה רכה 110 גרם שמן צמחי 120 גרם מי זאהר 30 גרם אבקת סוכר 60 גרם קורנפלור 1 כפית אבקת אפייה 280-350 גרם קמח (ר' בהוראות) ½ כפית מלח
לעיטור קדאיף: 150 גרם אטריות קדאיף, מופשרות 15 גרם אבקת סוכר 30 גרם חמאה מומסת
לעיטור פיסטוקים: 150 גרם פיסטוקים קלופים
לסירופ: 440 גרם סוכר 240 גרם מים מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה: בצק: מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים מגשי תנור בנייר אפייה. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, שמן, מי זאהר, אבקת סוכר, קורנפלור, אבקת אפייה, 280 גרם קמח ומלח. מערבלים על מהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק רך ודביק מדי – מוסיפים עוד קמח (עד כ-1/2 כוס). הבצק אמור להתקבל רך יחסית, אך כזה ששומר על צורתו בעת הגלגול. מחלקים את הבצק לחתיכות קטנות (בערך 20-25 גרם לכל פיסת בצק). מגלגלים כל חתיכת בצק ל"נקניק" דק באורך של כ-20 ס"מ ומהדקים את שני הקצוות ליצירת טבעת. מניחים את טבעות הבצק למגשי האפייה במרווחים. אופים במשך 20-25 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות אך נשארות בהירות יחסית. באמצע האפייה מומלץ לסובב את המגשים להזהבה אחידה יותר. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
עיטור פיסטוקים: מחממים תנור ל-160 מעלות. מפזרים את הפיסטוקים על גבי מגש תנור וקולים במשך 7-8 דקות עד להשחמה קלה. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר. טוחנים את הפיסטוקים במעבד מזון עם להב פלדה ומעבירים לקערה קטנה.
עיטור קדאיף: מחממים תנור ל-180 מעלות. מפרקים את אטריות הקדאיף בידיים ומפזרים בשכבה דקה על גבי מגש תנור מרופד בנייר אפייה. אופים במשך כ-10 דקות עד להזהבה קלה. במהלך האפייה מערבבים את האטריות בעזרת כף או מרית לקבלת גוון אחיד. מוציאים מהתנור ומפזרים אבקת סוכר ואת החמאה המומסת. בעזרת הידיים מערבבים את האטריות החמימות יחד עם אבקת הסוכר והחמאה עד שהן מצופות בשכבה אחידה ודקיקה. מחזירים את הקדאיף לתנור לעוד 8-10 דקות, תוך ערבוב מדי כמה דקות, עד להזהבה יפה. מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים לקערה קטנה.
סירופ: בקלחת בינונית שמים סוכר, מים ומיץ לימון ומבשלים על להבה גבוהה תוך ערבוב לסירוגין להמסת הסוכר. כשהסירופ רותח מפסיקים לערבב וממשיכים לבשל על להבה גבוהה עוד 7-8 דקות עד להסמכת הסירופ. מסירים מהאש ומצננים במשך 10-15 דקות בטמפרטורת החדר להסמכה קלה.
הרכבת העוגיות: טובלים כעכ בסירופ החמים ומנערים מעודפי הסירופ. מעבירים מיד לקערה עם קדאיף או פיסטוקים ומצפים היטב מכל צד. מניחים על גבי מדש מרופד בנייר אפייה וחוזרים על הפעולה עם שאר העוגיות. אם רוצים, אפשר להוסיף מעט פיסטוקים גרוסים לקישוט הכעכים עם הקדאיף.
********
המלצת האתר:
ניתן לרכוש אצלנו בחנות את משטח הסיליקון המקורי והאיכותי 👇🏽
Comments