top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תדוד וארן

עוגיות שוקולד חלב ופרלינה עם אגוזי לוז - דויד וארן


עוגיות שוקולד חלב ופרלינה עם אגוזי לוז


מתכון:

12 עוגיות גדולות

לבצק: 400 גרם (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח ½ 1 כפיות אבקת אפייה ½ כפית מלח 50 גרם אגוזי לוז, קצוצים גס 170 גרם חמאה מומסת 200 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) סוכר חום כהה (אם אין לכם – ר' הערות) 50 גרם (1/4 כוס) סוכר 100 גרם (4 כפות) מחית פרלינה 1 ביצה L 1 חלמון L 100 גרם שוקולד חלב, קצוץ גס


אופן ההכנה: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה. בקערה מערבבים יחד קמח, אבקת אפייה, מלח ואגוזים קצוצים לתערובת אחידה. בקערה נפרדת טורפים יחד חמאה מומסת, סוכר חום כהה, סוכר ומחית פרלינה לתערובת אחידה. מוסיפים ביצה וחלמון וטורפים עד שאחיד. מוסיפים את החומרים היבשים וכמעט את כל השוקולד הקצוץ (שומרים מעט בצד לקישוט החלק העליון) ומערבבים בעדינות בעזרת מרית עד שמתקבל בצק אחיד. מחלקים את הבצק ל-12 חתיכות (כ-90 גרם לכל חתיכת בצק) ומגלגלים לכדור. מניחים את הכדורים על גבי התבניות ומשטחים. מסדרים מעט שוקולד קצוץ בחלק העליון של העוגיות. אופים במשך 9-12 דקות או עד שהעוגיות יציבות בשוליים אך מרגישות רכות מאוד למגע. מוציאים מהתנור ומעבירים בעזרת פלטה לרשת צינון.

מצננים כמה דקות ומגישים. מומלץ להגיש חם!















12 צפיות0 תגובות

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page