עוגיות שיבולת שועל רכות בריאות וטעימות מאד
8 עוגיות גדולות
לבצק: 100 גרם חמאה רכה 100 גרם (1/2 כוס) סוכר דמררה חום כהה 1 כף דבש 1 כפית תמצית וניל ½ כפית מלח 1 ביצה L 100 גרם (3/4 כוס) קמח 120 גרם שיבולת שועל ½ כפית סודה לשתייה 75 גרם אגוזי פקאן קצוצים דק 30 גרם שומשום 30 גרם גרעיני חמניות
לקישוט: חצאי אגוזי פקאן
אופן ההכנה:
• מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
• בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, סוכר דמררה, דבש, וניל ומלח ומערבלים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת במרקם קרם.
• מגרדים את דפנות הקערה בעזרת מרית כדי להביא את התערובת למרכז הקערה ומוסיפים את הביצה.
• מערבלים יחד עם הביצה עד שהיא נטמעת בתערובת.
• מגרדים שוב את דפנות הקערה ומוסיפים פנימה קמח, שיבולת שועל, סודה לשתייה, אגוזי פקאן, שומשום וגרעיני חמניות.
• מערבלים במהירות נמוכה עד שהמרכיבים היבשים נטמעים בתערובת ומתקבל בצק אחיד.
• יוצרים כדורי בצק גדולים ומניחים במרווחים על גבי התבנית.
• משטחים בעזרת כף היד ומקשטים באגוזים חצויים.
• אופים במשך 10-15 דקות או עד הזהבה. העוגיות צריכות להיות יציבות למגע בשוליים, אך מעט רכות במרכז.
• מצננים לחלוטין ומגישים.
Kommentare