עוגת בננות רכה ועסיסית, עוגה מעולה. דורית תודה על מתכון מושלם חובה לעשות לפי המתכון בכדי לקבל עוגה מושלמת
בקערה א' 2 כוסות קמח 1 שקית אפיה כפית סודה לשתיה
בקערה ב' 4 בננות רכות 11/2 כוס סוכר חום כהה 2 ביצים 2 כפיות וניל 100 גרם חמאה מומסת לערבב טוב טוב במעבד מזון למרקם חלק חלק ללא גושים.
לאחד את הקערות ולהוסיף חצי חבילה שוקולד מריר/חלב קצוץ שערבבנו עם מעט קמח וסיננו על מנת שלא ישקעו.( 2 תבניות אנגלישקייק רגילות)או תבנית עגולה לבחירתכם. לאפות חום בנוני 40 דקות עד 50 לערך.עד שהקסם יצא יבש לשים לבאובר אפיה מיבש את העוגה.לאחר 40 דקות לבדוק כל הזמן בתאבון
ציפוי קרמל למי שמעוניין:
כוס (200 גרם) סוכר
1/2 כוס (120 מ״ל) מים
1/2 כוס (120 מ״ל) שמנת מתוקה
1.5 כפות ליקר אגוזים (ניתן להחליף בכל ליקר אחר שאוהבים/ ברנדי /רום)
1/2 כפית מלח
אופן הכנת הקרמל מכינים את הקרמל –
שמים את הסוכר והמים במחבת רחבה וכבדה. מטלטלים לפיזור אחיד. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה, ממשיכים לבשל עוד 8-10 דקות ועד שהקרמל משנה את צבעו לחום עמוק. לא מערבבים, אלא רק מטלטלים את המחבת לפיזור אחיד. בזמן שהסוכר מתבשל מחממים במיקרוגל את השמנת המתוקה כך שתהיה חמה מאוד. יוצקים את השמנת החמה לקרמל החום ומערבבים היטב עם כף עץ. מוסיפים את הליקר והמלח ומערבבים תוך כדי בישול עוד 2 דקות נוספות ועד לקבלת תערובת אחידה. מורידים מהאש ומעבירים דרך מסננת דקה. מצננים מעט את הקרמל, אבל דואגים שישאר נוזלי. יוצקים על גבי העוגה. אם הקרמל התמצק מחממים אותו קלות במיקרוגל ורק עד שהוא הופך נוזלי.
ציפוי גאנש שוקולד למי שמעוניין: 200 ג' שוקולד 1 שמנת מתוקה מרתיחים שמנת מתוקה, שמים בתוכו את השוקולד ושוכחים לעשר דקות. לאחר מכן מערבבים היטב לעיסה אחידה. מצפים את העוגה.
אחת הטובות!
Commentaires