top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תדוד וארן

עוגת גבינה ואוראו מנצחת - דויד וארן


עוגת גבינה ואוראו מנצחת


תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ


לבסיס אוראו: 500 גרם עוגיות אוראו קלאסיות 150 גרם חמאה מומסת


למלית גבינה: 450 גרם (3 מכלים) גבינת שמנת פילדלפיה 500 גרם (2 מכלים) גבינה לבנה 9% שומן 200 גרם (1 כוס) סוכר 2 כפות חלב 1 כפית תמצית וניל קורט מלח 35 גרם (1/4 כוס) קמח 5 ביצים L 16 עוגיות אוראו קלאסיות מרוסקות


לציפוי: 250 מ"ל (1 כוס) שמנת להקצפה 38% שומן, קרה מאוד 2 כפות אבקת סוכר 5-6 עוגיות אוראו מפוררות (קלאסיות ו/או מצופות)


אופן ההכנה:

בסיס אוראו: מרפדים תבנית בנייר אפייה בבסיס ובדפנות. במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים עוגיות לאבקה. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים עד לקבלת תערובת במרקם של חול רטוב. מהדקים את פירורי האוראו על גבי הדופן ובסיס התבנית ליצירת שוליים גבוהים. מקפיאים את הבסיס במשך כ-15 דקות עד הכנת המלית.

מלית גבינה: בקערה טורפים גבינת שמנת, גבינה לבנה, סוכר, חלב, וניל ומלח לתערובת אחידה. שוברים פנימה את הביצים בזו אחר זו ומערבבים בין הוספה להוספה. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שאחיד. מוסיפים את העוגיות המרוסקות ומערבבים לפיזור אחיד בתערובת. יוצקים את המלית על גבי הבסיס הקפוא.

אפייה: מחממים תנור ל-160 מעלות (ללא טורבו). אופים את העוגה במשך 60-70 דקות או עד שהיא מזהיבה מעט ומתייצבת השוליים, אך עדיין מעט רוטטת במרכז. מכבים את התנור ומניחים לעוגה להצטנן בתוך תנור מכובה. מעבירים את העוגה לקירור מוחלט למשך לילה במקרר.

ציפוי קצפת: בקערת מיקסר מקציפים שמנת ואבקת סוכר לקצפת יציבה. יוצקים את הקצפת על גבי החלק העליון של העוגה בצורה חופשית ומקשטים בעוגיות מפוררות.














4 צפיות0 תגובות

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page