top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
אביגיל מייזליק

עוגת גבינה ופטל אדום - אביגיל מייזליק


לבצק:

כוס קמח

50 גר’ חמאה רכה

שקית סוכר וניל

2 כפות מים


למלית:

750 גר’ גבינה לבנה 5 %

גביע שמנת חמוצה

4 ביצים

כף קמח

כוס סוכר


לציפוי:

חבילת פטל אדום קפוא

חצי כוס סוכר


מכינים את התחתית: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מערבבים יחד את הקמח והחמאה הרכה, עד לפירורים אחידים. מוסיפים את המים וסוכר הוניל ומעבדים בזריזות לבצק. (במידת הצורך ניתן להוסיף עוד מעט מים או קמח). משטחים את הבצק לתחתית אחידה על תבנית עגולה בקוטר 26 ס”מ. אופים למשך 10 ד’ או עד שהבצק מזהיב קלות. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.


מכינים את המלית: מערבבים יחד את כל חומרי המלית היטב, עד שכל הביצים נטמעות בגבינה. יוצקים את המלית על הבצק ומכניסים לתנור. אופים למשך 40-50 ד’, עד שהעוגה זהובה קלות וכשמניעים אותה בעדינות היא נראית יציבה עם רטט קל בלבד. מוציאים ומצננים לחלוטין.


מכינים את הציפוי: שומרים את הפירות היפים ביותר בצד. לוקחים חצי כוס מהפטל הפחות יפה ומחתיכות הפטל ושמים בסיר קטן. מוסיפים את הסוכר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים תוך כדי בחישה מידי פעם למשך 5 ד’ או עד שהפירות נמסים והופכים לרוטב. טועמים ובמידת הצורך מוסיפים עוד מעט סוכר. מניחים את הפירות היפים בצורה נאה על העוגה ומטפטפים מספר כפות מהרוטב מעל הפירות באופן אחיד. שומרים את שאר הרוטב להגשה.


להגשה: מסדרים כף או שתיים של רוטב על צלחת, מניחים את פרוסת העוגה, מפזרים מעט אבקת סוכר מלמעלה אם רוצים, ומגישים.








308 צפיות0 תגובות

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page