top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תתמרה בר מוחא

עוגת גבינה וריבת חלב שיש - תמרה בר מוחא

עוגת גבינה וריבת חלב שיש - תמרה בר מוחא


לבסיס:

150 גרם פתיבר

50 גרם בייגלה טחון

100 גרם חמאה מומסת

כף סוכר חום


למלית:

1 כוס סוכר (חד פעמי קר)

1 סוכר וניל

4 ביצים XL

1 גביע שמנת חמוצה

2 כפות קורנפלור

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

500 גרם גבינה לבנה 5%

וכף ריבת חלב לשיש.


לציפוי:

1 מיכל שמנת מתוקה

2 כפות אבקת סוכר

2 כפות ריבת חלב


הוראות הכנה:

 מחממים את התנור לחום בנוני 160 מעלות ומשמנים את התבנית בחמאה.


להכנת הבסיס:

שמים את כל מרכיבי הבסיס במעבד מזון ומעבדים לפירורים קטנים. מצמידים את הפירורים לתחתית התבנית ולדפנותיה (אפשר להשתמש בכף הפוכה) ומהדקים היטב.


הכנת המלית:

בקערת המיקסר להסים ביצים וסוכר להקציף עד לקצף תפוח ויפה ממניחים מהירות ומוסיפים את השמנת הגבינה ובסוף את הקורנפלור ואבקת הפודינג ומערבבים היטב.


לוקחים קצת מהכמות ומערבבים אם כף ריבת חלב ומוסיפים בתנועות קיפול עד רבע מהתערובת.


יוצקים אל התבניות את הבלילה הלבנה 3/4 ומעל תלוליות מהמלית אם הרכבת חלב יוצרים דוגמת שיש בעזרת שיפוד דק,

ומוסיפים את שאר התערובת הלבנה ומעל תלוליות מהבלילה של הרכבת חלב ושוב משישים אם השיפוד.


אופים בתוך תבנית מים רותחים שעה ואז ממניחים ל-150 מעלות לעוד רבע שעה עד שמרכז העוגה מתייצב ונסדק קצת, מכבים את התנור ומצננים, כשדלתו סגורה כשעתיים או ללילה. אחרי צינון מוחלט ניתן לפתוח את התנור.


להכין את הקצפת למרוח מעל לשרטט את מזלג צורה יפה ולזלף מעל ריבת חלב.


בהצלחה ובתיאבון תמרה בר מוחא


********

המלצת האתר:

ניתן לרכוש אצלנו בחנות את משטח הסיליקון המקורי והאיכותי 👇🏽









פוסטים אחרונים

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page