עוגת גבינה ושוקולד - עטרה ז׳ורנו
*מרכיבים:* *לבצק הפריך:* כוס וחצי קמח לבן. 2 כפיות סוכר. 100 גרם חמאה.
*לתחתית השוקולד:* חבילת שוקולד מריר. 1/2 כוס סוכר. 2 כפות שמן. 2 כפות קקאו. 1/2 כוס חלב. 2 ביצים.
*למלית הגבינה:* 250 גרם גבינת שמנת 30% 2 חבילות גבינת שמנת חמוצה 15% 250 גרם גבינה לבנה 9% 1 שקית סוכר וניל. 1/2 כוס סוכר. 1/4 כוס קונפלור. 3/4 כוס שמנת מתוקה 38% *לציפוי השוקולד:* 200 גרם שוקלד מריר. 1/3 כוס שמנת מתוקה.
*לאופן ההכנה:* 1. בקערת המיקסר עם וו גיטרה יש לשים את כל חומרי הבצק ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. 2. את הבצק משטיחים על גבי תבנית עגולה ומעלים את הבצק. 3. יש להמיס את השוקולד עד לקבל מרקם חלק ולאחר מכן לערבב היטב את הביצים בבלילה. 4. יש להעביר את השוקולד לתחתית הבצק ולנער קלות לצדדים שהשוקולד יגיע לכל הדפנות של הבצק. יש לאפות את הבצק כ-15 דקות על חום של 180 מעלות על מנת לגרום ליציבות השוקולד לפני ששמים את בלילת הגבינה. 5. את מלית הגבינה יש לערבב היטב ובעזרת מטרפה לטרוף עד לקבלת מרקם חלק ואוורירי. 6. יש להעביר את בלילת הגבינה על גבי בלילת השוקולד ולאפות בחום של 170 מעלות בין 60-70 דקות. 7. יש לתת לעוגה להתקרר היטב לפחות לילה שלם במקרר. 8. לאחר שהעוגה יתקררה והתייצבה יש להמיס את השוקולד יחד עם השמנת ולצפות את העוגה.
תגובות