750 גרם גבינה 2 שמנת חמוצה של פעם 6 ביצים L 11/4 כוסות סוכר 3 כפות פודינג ווניל 4 כפות קונפלור כפית מחית ווניל
את הגבינות נערבב עם 1/4 כוס סוכר בקערה נוסיף אליהם את החלמונים ואחר כך את הקונפלור והפודינג. בקערת המקסר נקציף את החלבונים עם כוס הסוכר לקצף יציב אך לא יותר מידיי.
נאחד את שתי המסות את הקצף לגבינות נערבב הייטב. ניקח סיר ג'חנון בקוטר 22 ס"מ טיפ ראשון נרסס אותו בתרסיס שמן הייטב בדפנות ובתחתית(אשלח תמונה של התרסיס ) נעביר את המסה לסיר וניישר.
טיפ שני לא מחממים את התנור מראש לעוגת הגבינה
נפתח אותו על מצב סטטי על 180 מעלות ונכניס את העוגה לתוכו עד להשחמה לאחר מכן נוריד את חום התנור ל140 מעלות לעוד 40 דקות ונכבה את התנור נשאיר את העוגה לשעה בתנור נוציא אותה על השיש לעוד שעה ולאחר מכן נכניס למקרר ללילה להתייצבות.
אפשרות נוספת לאפית עוגת גבינה עם אמבט מים חמים בתחתית התנור טיפ שלישי לא למלא את התבנית עד הסוף מספיק 1/4 מהתבנית אם נמלא הרבה מים תחתית העוגה תצבור לחות רבה ותהיה מאוד רטובה.
את העוגה נשים ממש מעל התבנית עם המים נפעיל את התנור על 150 מעלות סטטי ונתחיל לאפות כל 20 דקות נפתח את התנור וננקה את הדלת מהאדים וסגור את התנור זמן האפיה שעה וחצי. בסיום האפיה נפתח את הדלת וננגב את האדים ונסגור את התנור.
נשאיר את העוגה שעתיים בתנור לאחר מכן נעביר לשיש לעוד שעה ואז למקרר ללילה.
בהצלחה רבה
Comments