עוגת גבינה עם עוגיות אוראו - השף מיכה כלפא
תבנית 24
חומרים :
500 גרם גבינה לבנה 9% / 5%
750 מ"ל שמנת מתוקה ( 3 יחידות )
3 כפות ברנדי או ליקר קירסאו או מיץ תפוזים או רום.
14 גרם ג'ילטין מומס ברבע כוס מים
225 גרם סוכר
שברי עוגיות אוראו מחצי חבילה (להכנסה לתוך העוגה)
1 פודינג וניל
1 חבילה של עוגיות אוראו טוחנים דק בשביל לפזר מעל העוגה
** לבסיס העוגה
200 גרם עוגיות אוראו טחון מעורבב עם 150 גרם חמאה מומסת.
הכנת בסיס העוגה:
1. מניחים את סרט השקף סביב הדופן הפנימית של תבנית העוגה ( לא חייב סרט שקף)
2. מפזרים ומהדקים טוב את התערובת כך שתכסה את כל התחתית ובעובי שווה.
3. מניחים את התבנית בצד
אופן ההכנה העוגה :
1. קערה (1) - מקציפים את השמנת עם 100 גרם סוכר והפודינג עד שהיא יציבה.
2. קערה (2) - מקציפים את הגבינה ו 125 גרם סוכר 3 כפות ליקר לתערובת אחידה, ומספים את הג'לטין לאט לאט וממשיכים להקציף עוד 2 דקות.
3. את קערת הגבינה מקפלים לתוך קערת השמנת המוקצפת בתנועות קיפול ומוספים גם את שיברי העוגיות . (לא יותר מידי לקפל).
4. ויוצקים לתבנית עם הבסיס המוכן, מישרים את הגבינה טוב בתבנית ומכנסים למקפיא ל3 שעות.
5. לאחר 3 שעות במקפי , מצאים את העוגה ומפזרים מעל העוגה את העוגיות הטחונות ומקפיאם שוב לשעתיים .
6. לאחר ההקפאה מוצאים את העוגה ומנתקים אותה מהתבנית ומכנסים למקרר.
7. העוגה מוכנה לאכילה
באהבה מיכה כלפא
*********
המלצת האתר:
ניתן לרכוש אצלנו בחנות את משטח הסיליקון המקורי והאיכותי 👇🏽
Comments