עוגת גבינה עם קרמל מלוח וביגלה
תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ
לבסיס ביסקוויטים ובייגלה: 120 גרם ביסקווטים פתיבר קרמל אסם 120 גרם בייגלה שמיניות מלוח 2 כפיות סוכר 120 גרם חמאה מומסת
למלית גבינה: 500 גרם (2 מכלים) גבינה לבנה 9% שומן 450 גרם (2 מכלים) גבינת שמנת 25% שומן 200 גרם (1 כוס) סוכר לבן 5 ביצים L, בטמפרטורת החדר 1 כפית תמצית וניל 30 גרם (3 כפות) קורנפלור
לציפוי טופי קרמל: 100 גרם (1/2 כוס) סוכר ¼ כפית מלח 125 מ"ל (1/2 כוס) שמנת להקצפה 38% שומן 15 גרם חמאה רכה
לקישוט: בייגלה שמיניות מעט מלח ים גרוס
אופן ההכנה:
בסיס ביסקוויטים ובייגלה: במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים יחד ביסקוויטים, בייגלה וסוכר לאבקה. מוסיפים חמאה מומסת ומעבדים עד שנוצרת תערובת של פירורים לחים. מהדקים את הפירורים לתחתית התבנית ועולים מעט גם לדופן ליצירת בסיס לעוגה. מקפיאים למשך כ-15 דקות עד שמלית הגבינה מוכנה.
מלית גבינה: בקערה גדולה שמים גבינה לבנה, גבינת שמנת, סוכר ווניל וטורפים לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצים זו אחר זו, תוך ערבוב בין הוספה להוספה. מוסיפים קורנפלור ומערבבים עד שאחיד. אין צורך להקציף את התערובת. יוצקים את מלית הגבינה על גבי בסיס הביסקוויטים. מחממים תנור ל-150 מעלות (ללא טורבו). אופים את העוגה במשך 45-55 דקות או עד שנוצרים סדקים קטנים בשולי העוגה והיא רוטטת מעט במרכזה. מצננים את העוגה במשך כשעה בתנור מכובה. מעבירים את העוגה לקירור מוחלט לילה במקרר בכלי סגור.
ציפוי טופי קרמל: יוצרים קרמל מהסוכר ובמקביל מחממים את השמנת יחד עם מלח וחמאה עד לסף רתיחה. כשנוצר קרמל מוסיפים פנימה את תערובת השמנת בהדרגה וממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות עד שנוצר טופי קרמל סמיך. מסירים מהאש ומצננים.
לפני ההגשה יוצקים את הציפוי על גבי העוגה ומקשטים בבייגלה ומעט מלח ים גרוס.
Comments