עוגת גבינה פירורים ללא גלוטן - אפרת מילוא טויטו
עוגת גבינה קרה עם ג'לי אוכמניות, וציפוי קונפיטורת אוכמניות
בצק:
100 גר' חמאה לערבב את כל חומרי
11/2 כוסות קמח שקדים הבצק, לשטח 3/4
1 כוס קמח טפיוקה מהבצק על תבנית 26
2 כפות סוכר/דבש ואת השארית לשטח
על תבנית אחרת
לאפות בחום של 170
עד להזהב קלה.
קרם גבינה:
500 גר' גבינת מסקרפונה לערבב ג'לטין ומים,
1 שמנת חמוצה ולהניח בצד.
להקציף
2 שמנת להקצפה את שאר החומרים
1/2 כוס סוכר/ דבש יחד עד למרקם יוגורט
10 גר' גלטין להמיס ג',לטין להוסיף
1/4 כוס מים לקרם, להקציף מעט
לשים על הבסיס
ולהקפיא. לפורר את
שארית הבצק ולפזר
על העוגה.
עוגת גבינה קרה
בסיס:
4 ביצים מופרדות להקציף חלבונים
3 כפות סוכר להוסיף סוכר ולהמשיך
2 כפות שמן להקציף עד קבלת
3 כפות קמח קצף תפוח, להוסיף
חלמונים להקציף עוד
קצת להוסיף שמן,
ואח"כ להוסיף קמח
לצקת לבנית 26
ולאפות בחום של 170
עד שקיסם יוצא יבש.
ג'לי אוכמניות:
300 גר' אוכמניות לבשל אוכמניות וסוכר
1/2 כוס סוכר עד שהסוכר נמס,
7 גר' ג'לטין להמיס ג'לטין
להוסיף
1/4 כוס מים לאוכמניות לערבב
היטב, לטחון לשפוך
לרינג 16 עטוף בניילון
נצמד ולהעביר
למקפיא להתייצבות
קרם גבינה:
750 גר' גבינה לבנה לערבב ג'לטין ומים.
3 שמנת להקצפה להציף את שאר
3/4 כוס אבקת סוכר החומרים עד למרקם
1 שקית ג'לטין יוגורט, להמיס את
1/3 כוס מים הג'לטין , לקחת קצת
מהקרם לערבב
עם הג'לטין ואז
להוסיף לקרם ולהקציף
עוד קצת, לשים על
הבסיס מעט מהקרם
ולשים במקפיא לחצי
שעה. לשים את ג'לי
האוכמניות מעל הקרם
באמצע ומעל לשפוך
את שארית הקרם
ולהקפיא עד
להתייצבות.
ציפוי:
קונפיטורת אוכמניות להמיס ג'לטין לערבב
5 גר' גלטין עם הקונפיטורה,
3 כפות מים לשפוך על העוגה
במקרר להתייצבות.
*******
המלצת האתר:
ניתן לרכוש אצלנו בחנות האתר את מארז התבלינים - 15 קופסאות איכותיות במחיר בלעדי👇
Commentaires