עוגת גבינה קלאסית - אילנה טל
משתפת במתכון לעוגת הגבינה שלי,היא קלאסית וכל כך טעימה😋
גבוהה נמוכה...קטנה גדולה....עגולה מרובעת או ארוכה...הכל תלוי בכם!!!
ככל שהתבנית קטנה העוגה יוצאת גבוהה יותר.
ולא משנה כמה היא עולה בתנור כשהיא מתקררת היא יוצאת בדיוק בגובה בה הכנסתם אותה..ממש עד גובה הבלילה לפני האפייה.
המלכה הלבנה שלי.
הכי אהובה הכי טעימה ותמיד תמיד מצליחה.
עוגת גבינה קלאסית/אילנה טל
3 תבניות אינגליש קייק חד פעמי או
2 אינגליש טפלון גדולות מרופדות בנייר אפייה
או 1 תבנית עגולה גבוהה קוטר 26
לבלילה
750 גרם גבינה לבנה 9%
1 שמנת חמוצה
6 ביצים מופרדות
1 וחצי כוסות סוכר (כוס לקרם חלבונים וחצי כוס לחלמונים עם הגבינה)
2 סוכר וניל
3 כפות קורנפלור גדושות
3 כפות פודינג וניל גדושות
ההכנה:
מתחילים להקציף את החלבונים באיטיות
מוסיפים את הסוכר בהדרגה – כוס אחת.
מקציפים לקצף יציב ולא חזק שימו לב!! המרקם חייב להיות כמו יוגורט,אם הקצפתם יותר מדי העוגה תיסדק באפייה.
בקערה נפרדת מערבבים חלמונים עם חצי כוס סוכר וסוכר וניל במטרפה ידנית כ 3 דקות.
מוסיפים גבינות ושמנת חמוצה ומערבבים היטב למרקם חלק מוסיפים קורנפלור ופודינג
מערבבים היטב
מוסיפים את קרם החלבונים לקרם הגבינות בתנועות עטיפה בעדינות כדי לא לשבור נפח
משמנים היטב תבניות בספריי שמן ואם מכינים בתבניות מתכת אז מרפדים בנייר אפייה ומשמנים.
יוצקים את הבלילה לתבניות עד כמעט כגובה התבנית בנוסף
מכינים תבנית גדולה עם מים (אמבט)ומכניסים פנימה את התבניות.
אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ל 20 דקות ראשונות
ואז מורידים ל 160 מעלות ואופים עוד כשעה ורבע
העוגה מעט רוטטת במרכז כשמכבים את התנור.
משאירים את העוגה כשעה בתנור סגור וכבוי.
מצננים היטב במקרר לפני שמשחררים מהתבנית
בתאבון
********
מוצר מומלץ❣️
משטח האפייה המקורי והאיכותי בשני גדלים לבחירה, ובמחיר בלעדי.
לפרטים ולהזמנות 👇🏼
⏬
הצטרפו לקבוצת המתכונים והמבצעים שלנו 👇🏽
Commentaires