עוגת גזר ואגוזים
☆כוס מידה: זכוכית ידית סטנדרט/אוניברסלית
בקערת מיקסר: (וו הקצפה)
4 ביצים שלמות M
קמצוץ מלח
1 כוס סוכר
לערבל במהירות גבוהה עד לקבלת בלילה בהירה ותפוחה.
להוריד מהירות ולהוסיף 1 שמנת צמחית (250 מ"ל)
1/2 כוס שמן.
גזר מגורד דק - מ-3 גזרים בינוניים
1 כוס אגוזי מלח גרוסים
לערבל עוד דקה ולהוציא את הקערה מהמיקסר.
להוסיף:
1.5 כפיות קינמון
2 כפות קורנפלור
לערבב.
לנפות פנימה:
1.5 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה (10 גרם).
לקפל יחד.
תבנית קוגלהוף פסים - לשמן היטב ובנדיבות בנטורינה/מחמאה.
לשפוך את הבלילה לתבנית.
לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות עד להשחמה והתייצבות (40 דקות) ושקיסם הננעץ יוצא יבש.
כשהעוגה יוצאת מהתנור לכסות במגבת - חצי שעה.
לשחרר קלות את השוליים ולהפוך על צלחת הגשה.
Comments