עוגת גזר עם קרם שמנת - ליטל אשואל
לעוגה:
4 ביצים בגודל L
חצי כוס סוכר חום
חצי כוס סוכר לבן
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מים
2 כוסות קמח לבן
1 שקית אבקת אפייה
כפית מחוקה מאד אבקת סודה לשתייה
כף מחוקה קינמון
קורט מלח
2 גזרים גדולים ושמנים מגורדים
חופן פקאן טבעי גרוס
חופן צימוקים כהים קטנים
לקרם:
100 גרם חמאה רכה
1 שקית אבקת סוכר
200 גרם גבינת שמנת נפוליאון
אופן ההכנה:
בקערה טורפים תחילה ביצים וסוכרים עם מטרפה ידנית, מוסיפים שמן ומים וטורפים מעט.
בקערה נפרדת מערבבים יחד: קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה, קינמון ומלח ומעבירים לתערובת הרטובים בבית אחת, מקפלים עם מרית עד להטמעה ולא יותר. מוסיפים גזר מגורד, פקאן גרוס וצימוקים ומקפלים אל תוך התערובת.
מרפדים תבנית מרובעת בנייר אפייה ומשמנים קלות. יוצקים את התערובת ואופים ב 170 מעלות למשך 35-40 דקןת.
נועצים קיסם לוודא שיוצאים פירורים לחים.
מצננים לחלוטין את העוגה.
לקרם שמנת: מערבבים יחד את כל חומרי הקרם הקערה ומורחים על העוגה.
מפזרים שבבי פקאן וגזר טבעי.
********
Opmerkingen