.
עוגת דבש ואגוזים בציפוי ריבת חלב
כוס זכוכית ידית סטנדרט
בקערת מיקסר:
5 חלבונים
להתחיל להקציף במהירות גבוהה, להוסיף בהדרגה:
3/4 כוס סוכר
להנמיך מהירות ולהוסיף:
3/4 כוס שמן
1 כוס דבש
1 כף קינמון טחון
5 חלמונים
1 כוס אגוזי מלך גרוסים גס
לערבל לאיחוד.
בכוס:
1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
3/4 כוס מים חמים
לערבב מהר ולהוסיף לקערת המיקסר, לערבל עוד דקה ולכבות את המיקסר.
לנפות פנימה:
2 כוסות קמח - לקפל בתנועות עטיפה.
לשפוך לתבנית קפיצית 24-26 ס"מ, משומנת היטב בחמאה/נטורינה.
לאפות בתנור שחומם מראש 160 מעלות ולאפות עד להתייצבות וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
בסיר קטן: להבה בינונית
50 גרם חמאה / נטורינה
4 כפות סוכר
4 כפות דבש
1/4 כוס שמנת להקצפה / צמחית
קמצוץ מלח
1 כפית קורנפלור
לערבב היטב ולבשל עד להצטמצמות קלה ומרקם אחיד(3 דקות).
להוסיף:
250 גרם ריבת חלב חלבי / פרווה
לטרוף היטב עד לקבלת מרקם חלק, לבשל מספר דקות.
להוסיף:
1 כוס אגוזי מלך חתוכים גס
1 כוס אגוזי לוז חצויים.
לערבב קלות ולכבות את הלהבה - לקרר לטמפרטורת החדר.
כשהעוגה יוצאת מהתנור לפזר באופן אחיד את הציפוי, לקרר לטמפרטורת החדר - להכניס למקרר לשעה עד להתייצבות.
אחרי ההתייצבות אפשר לשמור את העוגה מחוץ למקרר.
********
המלצת האתר:
ניתן לרכוש אצלנו בחנות את משטח הסיליקון המקורי והאיכותי 👇🏽
Comments