עוגת היער השחור - כרמית דהאן
לטורט שוקולד 6 ביצים בטמפ' החדר כוס ורבע סוכר קורט מלח 3/4 כוס קמח 3 כפות קקאו 2 כפות אבקת אפיה 50 גרם חמאה מומסת או רבע כוס שמן
בקערת המיקסר שמים ביצים סוכר וקורט מלח מקציפים היטב במשך כשבע שמונה דקות לקצף תפוח מאד ובהיר מנמיכים מהירות ומוסיפים חמאה מומסת או שמן בזרם דק מקציפים עוד כחצי דקה
מחליפים את בלון ההקצפה לוו גיטרה
מנפים קמח קקאו ואבקת אפיה ומוסיפים בשתי נגלות מערבלים במהירות נמוכה עד להטמעה של האבקות להיזהר לא להוריד את הנפח של המסה
לשמן תבנית 24 אפשר לאפות בתבנית אחת או לחלק לשניים או שלוש תבניות משומנות לאפות בתנור שחומם מראש ל175 מעלות בערך כ 45 דקות
אם מכינים עוגה שלמה ורוצים לחתוך אותה יש לקרר אותה מספר שעות במקרר או אפילו לילה לפני שחותכים אותה
לסירופ דובדבנים קופסאת דובדבנים קפואים 3 כפות סוכר 4 כפות ליקר דובדבנים
בסיר על הגז שמים את הדובדבנים עם הסוכר והליקר מבשלים עשר דקות עד שהדובדבנים מגירים את הנוזלים מסננים את הנוזלים ומקררים אותם
אני הכנתי גאנש שוקולד לבן אבל אפשר להקציף 500 מל שמנת מתוקה קופסאת אינסטנט פודינג וניל חצי כוס חלב מקציפים לקצפת יציבה
להרכבת העוגה
מניחים על צלחת הגשה חתיכה מהעוגה הפרוסה מרטיבים עם הסירופ דובדבנים שהכנו מורחים שמנת מתוקה ומפזרים דובדבנים ככה עושים את השכבות מצפים את כל העוגה עם קצפת מקשטים בתלתלי שוקולד פרחים מקצפת ודובדבנים מסוכרים
בהצלחה
Comments