עוגת היער השחור - נועם זיגדון
- נועם זיגדון
- 6 במאי 2023
- זמן קריאה 1 דקות
עוגת היער השחור - נועם זיגדון
כוס מדידה חד פעמית חמה
מתאים לתבנית בקוטר 20-22 ס"מ
*לעוגת השוקולד*
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 כף ברנדי
כפית תמצית וניל
3/4 כוס קמח
4 כפות קקאו
1 אבקת אפיה
להפריד את הביצים לחלמונים וחלבונים
להקציף את החלבונים עם הסוכר
לחלמונים להוסיף את התמצית הוניל והברנדי
להוסיף לחלבונים בתנועת קיפול
את הקמח הסוכר הקקאו והאבקת אפיה לערבב יחד
להוסיף לתערובת הביצים בתנועת קיפול
להכניס לתבנית
לאפות בתנור שחומם מראש על 180° כ-30 דקות
לקרר היטב
*לסירופ*
½ כוס מים
3/4 כוס סוכר
3 כפות ליקר דובדבנים
*למילוי קצפת שוקולד*
200 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל שמנת מתוקה
125 מ"ל שמנת מתוקה
להמיס את השוקולד המריר עם
125 מ"ל שמנת מתוקה
לקרר היטב
לאחר הקירור להוסיף 250 מ"ל שמנת מתוקה להקציף יחד
לחלק את העוגה ל-3 חלקים
להרטיב כל חלק בסירופ
לצקת מחצית מהקצפת שוקולד
ליישר בעזרת פלטה
לפזר דובדבנים
להניח שכבת טורט נוספת להרטיב בסירופ לצקת את יתרת הקצפת שוקולד
לכסות בשכבה שלישית של הטורט
*לציפוי קצפת*
500 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף סוכר
להקציף עד לקבלת קצפת יציבה
להשאיר ⅓ מהכמות לקישוט
את השאר למרוח על העוגה
*לקישוט*
שוקולד מריר מגורר או סוכריות חומות
דובדבני אמרנה
לפזר סוכריות חומות
להכניס את הקצפת ששמרנו לשקית זילוף עם צנטר כוכב
לזלף בקצה סביב העוגה
לקשט בדובדבנים
באהבה נועם זיגדון 💞
**********
המלצת האתר:
ניתן לרכוש אצלנו בחנות את משטח האפייה המקורי והאיכותי מסיליקון איכותי 👇🏽


Yorumlar