עוגת וניל שמנת כשרה לפסח - הצפיחית של צחית
תבנית קוגלהוף סיליקון 24
כוס מידה: כוס זכוכית ידית סטנדרטית
בקערת מיקסר וו הקצפה (אפשר ידני)
200 גרם חמאה רכה - חצי מומסת
1 כוס סוכר
4 ביצים שלמות m
1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
1.5 כוסות קמח תופח כשל"פ
1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
1 שקית אבקת אפיה
2 שמנת חמוצה (400 מ"ל)
לערבל דקה אחת מהירות נמוכה, לאחר מכן להגביר למהירות בינונית.
לערבל עד לקבלת מרקם חלק ודי סמיך.
להוסיף:
1/3 כוס חלב
להמשיך לערבל עוד דקה. (המרקם צריך להיות מרקם חומוס).
בקערית:
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
2 כפות קקאו
1/2 כוס סוכר חום דמררה
1 כף קינמון טחון
1/2 כוס צימוקים לבנים / ירוקים.
לערבב.
ההרכבה:
לשמן היטב תבנית קוגלהוף סיליקון בחמאה.
לצקת פנימה 1/3 מהבלילה.
מעל לפזר 1/3 מכמות תערובת האגוזים.
לחזור על אותה הפעולה שהחלק העליון - תערובת אגוזים.
בעזרת כף "לדחוף" פנימה את האגוזים - לערבב קלות את החלק העליון.
לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות, כד להשחמה ושקיסם הננעץ יוצא יבש.
לקרר לטמפרטורת החדר, לשחרר קלות את דפנות התבנית - להפוך על צלחת הגשה.
לפדר באבקת סוכר.
.
********
המלצת האתר:
ניתן לרכוש אצלנו בחנות את משטח הסיליקון המקורי והאיכותי 👇🏽
תגובות