top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תזיוה כהן עושה קסמים במטבח

עוגת ספירלה ריקוטה איטלקית - זיוה כהן

עוגת ספירלה ריקוטה איטלקית - זיוה כהן


מצרכים למתכון:

*לתערובת הריקוטה:

קופסא גבינת ריקוטה

3 כפות דבש

גרד קליפה מלימון 1


*לתחתית:

120 גר׳ חמאה רכה

3/4 כוס סוכר

2 ביצים גודל L

כפית תמצית וניל

1 כוס קמח לבן מנופה

3/4 כוס שקדים טחונים לאבקה

כפית אבקת אפייה

קורט מלח

מיץ לימון מלימון 1


אופן ההכנה:

ראשית מחממים תנור ל 170 מעלות טורבו כעת משמנים תבנית פאי (לא חובה אפשר רגילה קפיצית )


מערבבים בקערה גבינת ריקוטה עם גרידת לימון ודבש.


מעבירים לשקית זילוף ומניחים במקרר.

בקערה מערבבים חמאה רכה וסוכר עד לקבלת מרקם אחיד.

מוסיפים את הביצים ואת הוניל וטורפים היטב.


מאחדים עם היבשים: קמח, אבקת אפיה, אבקת שקדים וקורט מלח.


כשהבלילה אחידה מעבירים אותה לתבנית ומיישירים .


גוזרים עם מספריים את הקצה של שק הזילוף, שיהיה טיפה רחב, ומזלפים את הריקוטה מעל הבלילה (התחתית) בצורת שבלולים או ספירלה.


אופיה כ 40 דקות 180 מעלות (תלוי בתנור) עד להשחמה.


ננעץ קיסם באמצע העוגה ואם יוצא עם פירורים לחים עליו העוגה מוכנה .


מוציאים ומצננים מעט, מחלצים מהתבנית ומקשטים באבקת סוכר ומגישים "לא תפסיקו ליישר"😋


*********

המלצת האתר:

ניתן לרכוש אצלנו בחנות את משטח הסיליקון המקורי והאיכותי 👇🏽














פוסטים אחרונים

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page