עוגת פירות יבשים - צחית חמו
כוס מידה: כוס זכוכית ידית סטנדרטית.
בקערת מיקסר-וו הקצפה.
2 ביצים שלמות L
להקציף במהירות גבוהה עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.
להוסיף בהדרגה:
1/2 כוס סוכר
להמשיך להקציף עוד 2 דקות.
להוציא את הקערה ולנפות פנימה:
1/2 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית קינמון טחון
קמצוץ מלח
לקפל יחד בתנועות עטיפה.
המרקם יציב אך מעט דליל.
(במידה והמרקם סמיך מידי להוסיף 3 כפות מים).
בקערה גדולה:
2 כוסות פירות יבשים חתוכים גס (משמש, תאנים, צימוקים, חמוציות, פפאיה ...)
2 כוסות פיצוחים טבעיים חתוכים גס (אגוזי מלך, לוז, קשיו, שקדים...)
לערבב.
לצקת מעל את בלילת הביצים ולערבב.
למרוח בנדיבות תבנית אינגליש קייק כולל הדפנות.
להניח פיסת נייר אפיה רק על התחתית ולשמן גם אותה.
"להדביק" פירות יבשים ומעט אגוזים / שקדים מולבנים על תחתית התבנחת ומעט על הדפנות.
לצקת את הבלילה בהדרגה וכל הזמן להדק בעזרת כף/לקקן.
לאפות בתנור שחומם מראש 170 מעלות עד שהעוגה להתייצבות והשחמה (45 דקות בערך).
לקרר לטמפרטורת החדר ולחלץ בזהירות.
לפדר באבקת סוכר.
********
המלצת האתר:
ניתן לרכוש אצלנו בחנות את משטח הסיליקון המקורי והאיכותי 👇🏽
Comments