top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תדוד וארן

עוגת שוקולד במילוי קרם פיסטוק - דויד וארן

עוגת שוקולד במילוי קרם פיסטוק תבנית עגולה או רינג בקוטר 20 ס"מ


לעוגה: 180 מ"ל (3/4 כוס) שמן 3 ביצים L 400 מ"ל (2 מכלים) שמנת חמוצה 250 גרם (כוס ורבע) סוכר 1/4 כפית מלח 70 גרם (1/2 כוס) אבקת קקאו 210 גרם (כוס וחצי) קמח (ר' הערות לגרסה ללא גלוטן) 10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה

להרטבת השכבות: 60 מ"ל (¼ כוס) חלב


לקרם מסקרפונה פיסטוק: 250 גרם (1 מכל) גבינת מסקרפונה, בטמפרטורת החדר 60 גרם (3 כפות) מחית פיסטוק 60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר 20 גרם (2 כפות) אינסטנט פודינג וניל 125 מ"ל (1/2 כוס) שמנת להקצפה, קרה מאוד

לגנאש שוקולד מריר: 100 גרם שוקולד מריר 125 מ"ל (1/2 כוס) שמנת להקצפה

לקישוט: 50-60 גרם פיסטוקים קלויים, קצוצים גס


אופן ההכנה:

עוגת שוקולד: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית. בקערה גדולה שמים שמן, ביצים, שמנת חמוצה, סוכר ומלח ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים קקאו, קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד שאחיד. יוצקים את התערובת לתבנית. אופים במשך 35-45 דקות או עד שהעוגה תפוחה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ואז מעבירים לקירור נוסף של שעה במקרר. בעזרת סכין לחם ארוכה חותכים את העוגה הקרה ל-2 שכבות. במידת הצורך מיישרים מעט את החלק העליון. קרם מסקרפונה פיסטוק: בקערת מיקסר שמים מסקרפונה, מחית פיסטוק, אבקת סוכר ואינסטט פודינג ומערבלים במהירות נמוכה-בינונית עד שמתקבלת תערובת אחידה. מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמנת בזרם דק תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קרם אחיד ויציב מאוד.

גנאש שוקולד מריר: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.

הרכבת העוגה: מניחים בסיס עוגה בתוך הרינג או התבנית המתפרקת ומברישים בחלב. יוצקים את הקרם על גבי שכבת הבסיס ומיישרים מעט את החלק העליון. סוגרים עם שכבת העוגה העליונה ומברישים אותה בחלב. מצננים לחלוטין במשך 4-5 שעות במקפיא (אפשר לילה שלם). מחלצים את העוגה הקפואה מהתבנית ומניחים על גבי צלחת הגשה. יוצקים על החלק העליון של העוגה את הגנאש ומניחים לו מעט לזלוג לדפנות. מפזרים פיסטוקים קצוצים בחלק העליון. מפשירים את העוגה 2-3 שעות במקרר לפני ההגשה.














369 צפיות0 תגובות

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page