עוגת שוקולד קלה וממכרת - השף דוד גדג'
מחפשים מתכון קבוע ומנצח לעוגת שוקולד פשוטה וטעימה?
כזו שהילדים עפים עליה....
אחת שהיא מנייה בטוחה?
קבלו באהבה מתכון שתאמצו לכל החיים.
מצרכים:
כוס שמן (לא זית)
כוס סוכר
כוס אבקת שוקולית
כוס קמח תופח מנופה
גביע אחד שמנת חמוצה 15% שומן
ארבע ביצים מידה L
לרוטב:
120 גרם שוקולד חלב
חצי כוס שמנת מתוקה 38% שומן
מדובר בכוסות מדידה לאפיה
אופן ההכנה:
1. שמים בקערה גדולה את כל מרכיבי העוגה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה, מעבירים לתבנית פיירקס בגודל דף A4 ומכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות חום טורבו לכ-30 דקות.
2. בסיר קטן/קלחת מחממים חצי כוס שמנת מתוקה, שהשמנת מבעבעת מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את קוביות שוקולד החלב, ממשיכים לערבב עד שאחיד, חלק וללא גושים, מכבים את האש.
3. מוציאים את העוגה מהתנור וישר מוזגים את כל הרוטב למעל לעוגה ובעזרת גב הכף מיישירים.
4. אפשר לפזר מעל כל תוספת שרוצים, שומרים את העוגה על השיש בטמפ' החדר כשהיא עטופה בניילון נצמד עד ארבעה ימי מדף.
ובאהבה ממני אליכם
שף דוד גדג׳
@David_Guedj_chef
留言