top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תאילנה טל - ככה אני אופה את זה

עוגת שוקולד שמנת - אילנה טל


עוגת שוקולד שמנת אחת העוגות הכי טעימות וקלות שיש!!! והיא כל כך מתאימה לשבועות


מתכון אחד בשלושה מרקמים, כבסיס, כקוביות בתוך הקרם וכפירורים בציפוי

בקערה אחת ללא מיקסר

הכל לפי הסדר הבא: כוס המידה חדפ חמה או אוניברסלית

כוס קמח תופח כוס סוכר כוס שוקולית כף קקאו קורט מלח 1 סוכר וניל/כף תמצית וניל

לערבב היטב ולהוסיף כוס שמן 4 ביצים 1 שמנת מתוקה/חמוצה לערבב הכל עד איחוד ולא יותר אחרת העוגה תצא דחוסה

התערובת מתחלקת ל 2

2/3 יוצקים לתבנית משומנת קוטר 24 שזה ישמש כבסיס ו 1/3 לתבנית אינגליש קייק חד פעמית משומנת שתשמש אותנו לקוביות ולציפוי


נאפה את העוגות בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות עד שקיסם יוצא יבש

לחצי כוס מים רותחים נוסיף מעט תמצית רום או וניל לבחירתכם, נעביר את הבסיס למגש ונרטיב במים עם הרום


לקרם שמנת: נקציף 2 שמנת מתוקה עם 3 כפות סוכר למרקם מעט סמיך נוסיף 2 שמנת חמוצה ופודינג וניל 1 נמשיך להקציף עד לקבלת קצפת יציבה


ההרכבה: את עוגת האינגליש שאפינו נחלק ל - ⅓ ו ⅔ את השליש נפרוס ונחתוך לקוביות קטנות ואת שני השליש נעביר למעבד מזון ונעבד לקבלת פירורים גסים

על הבסיס ניצוק ⅓ מהקרם ועליו נפזר חצי מהקוביות עוגה במעט מרווח בין הקוביות נהדק מעט לתוך הקרם בעזרת כף,ושוב ⅓ קרם קוביות ונסיים בקרם אפשר כמובן גם לערבב את הקוביות ישירות לקרם איך שבא לכם בדרך שאני עשיתי פיזור הקוביות יותר מדוייק תעשו איך שבא לכם

מעל שכבת הקרם הארונה נפזר את הפירורים. בתאבון








92 צפיות0 תגובות

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page