עוגת שמרים שוקולד שתרשים את האורחים
מתכון לבצק: 1 קילו קמח מנופה 2 כפות שמרים יבשים 3/4 כוס חלב 1/4 כוס מים 50 גרם חמאה קוביות לסיר 100 גרם חמאה רכה קוביות ללישה חצי כוס סוכר 2 ביצים גודל L
אופן הכנת הבצק: 1. בסיר קטן על להבה בינונית מחממים מעט מים, חלב ו50 גרם חמאה. לחמם בלבד, לא להביא לרתיחה, החמאה לא חייבת להיות נמסה לגמרי. מעבירים לקערת מיקסר עם וו לישה וממתינים חמש עשר דקות שיתקרר.
2. מוסיפים שמרים וסוכר ומערבבים ומשהים חמש דקות לתסיסה קלה, מוסיפים ביצים ומערבבים, מוסיפים קמח ולשים כחמש דקות לבצק אחיד ונעים, מוסיפים קוביות חמאה ולשים עוד כחמש דקות להטמעה ואיחוד. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה.
בינתיים מכינים מלית שוקולד: בסיר שמים 200 גרם שוקולד מריר ו150 גרם חמאה וממיסים. מורידים מהאש ומוסיפים שקית אחת של אבקת סוכר ו4 כפות גדושות מאד קקאו. מערבבים מכסים ונותנים להתקרר היטב למרקם משחתי.
מחלקים את הבצק ל4 חלקים. מרדדים כל חלק למלבן מורחים מתערובת השוקולד ומגלגלים לרולדה. מעבירים למקפיא ל20 דקות התייצבןת מה שיקל על החיתוך. סך הכל 4 רולדות.
מוציאים מהמקפיא, פורסים כל רולדה לשניים לאורך וקולעים לבורג. סה"כ 4. מסדרים בתבנית עגולה מתפרקת קוטר 26 את ארבעת ה" ברגים" שקלענו צמודים אחד לשני. מכסים ומתפיחים חצי שעה.
מורחים בחלמון ביצה אופים ב180 מעלות על תכנית טורבו למשך חצי שעה.
לסירופ: חצי כוס מים + חצי כוס סוכר לבשל על האש ולצמצם מעט. להבריש את העוגה כאשר יוצאת מן התנור.
Comments