שמרים שוקולד,פרווה וטעים בטירוף
מתאים לכל מאפה מתוק בכל צורה.
בצק שמרים מתוק בסיסי / אילנה טל
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
קורט מלח
כוס סוכר
3 שקיות סוכר ווניל
4 ביצים
כוס שמן
2 כוסות מים פושרים,או לפי ספיגת הקמח
(חצי כוס כבר בסטרטר) תתחילו לאט לאט עם המים,ותוסיפו במידת הצורך
מתחילים בסטרטר(תערובת שאני מתפיחה לפני שמוסיפה לקמח)
בקערית קטנה 2 כפות שמרים
כף סוכר
חצי כוס מים
לערבב ולהניח בצד ל 5 דקות לתפיחה
בקערת המיקסר
קמח מנופה
סוכר וסוכר וניל נערבב
נוסיף את הסטרטר ונערבל במהירות נמוכה
נוסיף שמן וביצים אחת אחת
בסוף נוסיף מים בכל פעם חצי כוס ואם צריך אז גם את השאר.אבל רק אם צריך,הבצק מעט דביק.
משמנים קערה ומעבירים את הבצק ולשים טיפה ידנית.
מכסים ומניחים להתפחה מלאה עד הכפלת הנפח,אין זמן מדויק זה יכול לקחת שעה ולפעמים יותר
מחלקים ל 4 כדורים ומכסים לרבע שעה.
יוצרים צורה,עוגה שרוצים כי אין גבול ליצירתיות
לצורה הזו
רידדתי כל כדור לעלה גדול מרחתי מלית וגילגלתי לרולדה
פרסתי למשולשים וסידרתי בתבנית אינגליש,לי יצאו 5 עוגות כי חא כל הפרוסות מהרולדה יכנסו לתבנית אחת.
בא לכם צורה אחרת אז מורחים מלית כל מלית,יוצרים צורה מתפיחים לפחות חצי שעה לפני אפייה,מורחים ביצה טרופה אופים בתנור שחומם מראש ל 190 מעלות,
לאחר האפייה מורחים סירופ סוכר
לסירופ סוכר
כוס מים
כוס סוכר
1 סוכר וניל
טיפונת מיץ לימון סחוט טרי
להרתיח ולבשל כ10 דקות
למלית שוקולד פרווה שלי אל תוותרו ותכינו כפול כי זה טעים בטירוף ותפוצצו את העוגה בשוקולד
200 גרם מחמאה רכה מאוד,לא מומסת
3/4 כוס סוכר
כף תמצית וניל
3 כפות קקאו
לערבב הכל יחד למרקם משחתי ונח למריחה
Comments