עוגת שמרים שוקולד שתרשים את האורחים - ליטל אשואל
מתכון לבצק:
חצי קילו קמח מנופה
1 כף שמרים יבשים
3/4 כוס חלב
1/4 כוס מים
50 גרם נטורינה קוביות לסיר
50 גרם נטורינה רכה קוביות ללישה
חצי כוס סוכר
1 ביצה גודל L
אופן הכנת הבצק:
1. בסיר קטן על להבה בינונית מחממים מים, חלב ונטורינה לחמם בלבד, לא להביא לרתיחה, הנטורינה לא חייבת להיות נמסה לגמרי. מעבירים לקערת מיקסר עם וו לישה וממתינים חמש עשר דקות שיתקרר.
2. מוסיפים שמרים וסוכר ומערבבים ומשהים חמש דקות לתסיסה קלה, מוסיפים ביצה ומערבבים, מוסיפים קמח ולשים כחמש דקות לבצק אחיד ונעים, מוסיפים קוביות נטורינה ולשים עוד כחמש דקות להטמעה ואיחוד.
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה.
בנתיים מכינים מלית שוקולד:
בסיר שמים 200 גרם שוקולד מריר ו-150 גרם נטורינה וממיסים. מורידים מהאש ומוסיפים שקית אחת של אבקת סוכר ו4 כפות גדושות מאד קקאו. מערבבים מכסים ונותנים להתקרר היטב למרקם משחתי.
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים.
מרדדים כל חלק למלבן מורחים מתערובת השוקולד ומגלגלים לרולדה. מעבירים למקפיא ל-20 דקות התייצבות מה שיקל על החיתוך. סך הכל 4 רולדות צרות ודקות.
מוציאים מהמקפיא, פורסים כל רולדה לשניים לאורך וקולעים לבורג. סה"כ 4. מסדרים בתבנית עגולה מתפרקת קוטר 26 את ארבעת ה" ברגים" שקלענו צמודים אחד לשני. מכסים ומתפיחים חצי שעה.
מורחים בחלמון ביצה אופים ב180 מעלות על תכנית טורבו למשך חצי שעה.
לסירופ:
חצי כוס מים + חצי כוס סוכר לבשל על האש ולצמצם מעט. להבריש את העוגה כאשר יוצאת מן התנור.
********
המלצת האתר:
ניתן לרכוש אצלנו בחנות את משטח הסיליקון המקורי והאיכותי 👇🏽
Comments