עוגת תפוחים בחושה
*מצרכים:
1 כוס קמח רגיל מנופה
1 שקית אבקת אפיה
4 ביצים
3/4 כוס שמן
1/2 כפית קינמון
גרידת לימון מלימון 1
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס סוכר לבן
5 תפוחים ירוקים מגוררים מגררת גסה וסחוטים חזק שלא ישארו נוזלים.
3/4 כוס אגוזי מלך גרוסים
*לקישוט:
מעט שקדים פרוסים ניתן להוסיף
קישוט נוסף תפוח 1 פרוס דק לשים בסיר עם 3 כפות סוכר מעט מים ולבשל עד לריכוך (לא חובה)
לקשט עם תפוחים רק לאחר שהעוגה אפויה ומתקררת.
בתמונות מוצגות שתי גרסאות גימור(קישוט) לעוגה.
*אופן הכנת העוגה:
לערבב הכל בקערה אחת, ביצים עם סוכר לאחר להוסיף גרידת לימון,קינמון, שמן, תפוחים סחוטים, קמח א. אפיה ואגוזים לאחד הכל לתערובת אחידה.
שמן תבנית אם משתמשים כמוני בתבנית מתהפכת אז לפזר שקדים ולאחר לצקת את העוגה(תבנית 26)
או 3 אינגליש.
לאפות 180 מעלות תנור שחומם מראש עד שקיסם יוצא לח לא לייבש את העוגה.
Comentarios