עוגת תפוחים עם קראמבל - נועם זיגדון
המתכון האהוב על החטוף אורי דנינו שיחזור הביתה בקרוב עם כל החטופים והחטופות
מתוך הספר שבועות של געגוע
מתאים לתבנית אינגליש קייק בנונית
לקראמבל :
⅓ כוס קמח
¼ כוס שקדים טחונים
1 כף גדושה סוכר
3 כפות שמן
לערבב לתערובת פירורית
לעוגה:
2 ביצים L
⅓ כוס שמן
⅓ כוס סוכר
⅓ כוס מים
1 כוס קמח תופח
1 כפית שטוחה קינמון
1 תפוח גדול חתוך לקוביות קטנות
להקציף את הביצים והסוכר לקצף בהיר ותפוח
להוסיף את המים והשמן
להוסיף את הקמח והקינמון
להקציף עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה
להוסיף את התפוחים בתנועת קיפול
לצקת לתבנית משומנת
לפזר את הקראמבל
לאפות בתנור שחומם מראש
על 180° כ-35 דקות עד שהעוגה אפויה וזהובה והפירורים פריכים
באהבה נועם זיגדון
*********
コメント