עוף ממולא בבשר ואורז - אילנה טל
מנה מושלמת לשולחן השבת, מנה כזו שבהבטחה תיגמר ולא ישאר כלום
אז לפני הכל מבקשים מהקצב עוף גדול שלם מפורק מהעצם,זה עולה עוד כמה שקלים אבל שווה בהחלט,תתעקשו שיפרק לכם אל תוותרו לו
מנקים ושוטפים היטב את העוף
ממליחים ומניחים בצד
מכינים מלית:
בצל גדול קצוץ
כוס אורז בסמטי שהושרה חצי שעה במי ברז לא יותר!! מסונן היטב
מעט שומן כבש אם יש זה משדרג את הטעם פלאים
כ 300 גרם בשר טחון
תבלינים
מטגנים בצל בשמן עם מעט שומן כבש
עד ממש הזהבה!
מוסיפים בשר טחון ומערבבים עד פירוק הבשר,מוסיפים אורז מערבבים
ומתבלים ב:
מלח
פלפל שחור
בהרט
ומעט קינמון חובה
אל תוותרו
מערבבים היטב ומטגנים עם התבלינים עוד 5 דקות
מצננים מעט
ממלאים את העוף
התחלתי עם כף (בכל זאת מצולם אבל יאללה) אתם אל!! תתחילו ישר עם הידיים ככה הכי נח וכיף, שטפו אותם לפני
לסגירה של ה"פתחים" השתמשתי בקסמי שיניים מעץ, פשוט תנעצו כמו תפירה מכל צד
ההרכבה בתבנית:
כ 6 תפוחי אדמה פרוסים
מעט שמן
מלח
פפריקה מתוקה
בצל גדול חצוי ופרוס
המון שום כתוש!! ראש!!
לערבב יחד
לסדר מעל את העוף
אני הוספתי כמה חתיכות כבש מה שנותן טעם נדיר לתפוחי האדמה
למרוח מעל העוף מעט מכל הטעים הזה להוסיף לתבנית חצי כוס מים ולהכניס לתנור 220 מעלות כשעה וחצי פלוס, באמצע הדרך להפוך את העוף לצדו השני , כשמכבים את התנור עוטפים את העוף בנייר אלומניום ממש אוטמים שלא יצאו אדים,ככה תבטיחו שהעוף שלכם ישאר עסיסי מאוד
בתאבון
********
מוצר מומלץ❣️
הקריספר המקורי - מגש ורשת לטיגון ואפייה ללא שמן, במחיר בלעדי ובמשלוח חינם.
לפרטים 👇🏼
🔝
הצטרפו לקבוצת המבצעים והדילים הסודיים שלנו👇🏼
👩🏻🍳
Comments