מתכון מנצח למיני חצילים ממולאים באורז ובשר ברוטב משגע - זיוה כהן עושה קסמים במטבח
מצרכים:
14 חצילים קטנים
מילוי:
1 כוס אורז מבושל
1 בצל בינוני
חצי ק"ג בשר בקר טחון
2 כפות סילאן
כף רכז רימונים
2 כפות צנוברים (לא חובה)
כף א. מרק עוף
2 כפות שמן קנולה
לרוטב:
כוס וחצי מים רותחים
כף א. מרק עוף
מלח
רבע כוס סילאן
4 כפות רכז רימונים
להביא לרתיחה הכל.
אופן הכנה:
מכינים 1 כוס אורז לבן ומקררים.
במחבת שמים 1 בצל קצוץ עם 2 כפות שמן ולהזהיב להוסיף את הבשר ולפורר בעזרת מזלג עד לעשיה וכעת לתבל בכל התבלינים להמשיך לבשל עד התאדות הנוזלים לקרר ולערבב עם האורז, להניח בצד.
כעת לרוקן את החצילים ולמלא.
לשים במחבת מעט שמן ולהניח את החצילים הממולאים ולסגור מכל הצדדים בחום הלהבה
הגבוהה הפעולה תרכך מעט את החצילים.
להכין בסיר רחב את הרוטב (סיר שיוכל לאחר להכנס לתנור)להניח את החצילים בתוך הסיר כאשר הם עומדים וצפופים ולא אחד על השני.
להביא לרתיחה על אש בינונית, כעת להנמיך את האש ולבשל למשך חצי שעה.
לאחר להעביר לתנור טורבו 120 מעלות למשך שעה וחצי.
כשהמנה מוכנה מוציאים בזהירות את החצילים ובהגשה מוזגים מעל רוטב מקשטים בשקד פרוס או בצנוברים קלויים.
*********
Comments